Marsej

Marsej - opis

Drugi po veličini grad u Francuskoj, Marsej je i najveća trgovačka luka u zemlji i druga u Evropi posle Roterdama. Sa 1.600.000 stanovnika Marsej se dosta razlikuje  od mondenskih turističkih centara kao što su Kan i Nica. Marsej ima sve odlike velegrada, ali mediteranska atmosfera je sveprisutna, a istorijski centar grad obiluje zgradama impresivne arhitekture.
Canebière je glavna gradska arterija u starom delu grada, duga 1 km, proteže se od Stare luke (Vieux-port) do kvarta Réformés. U ovoj ulici je 1934. ubijen jugoslovenski kralj Aleksandar I Karađorđević.


Le Vieux Port (Stara luka) se nalazi u samom istorijskom centru, a za turiste je naročito atraktivna riblja pijaca koja se tu održava preko dana. Staru luku su osnovali stari grci još 600. godine stare ere, kada su uspostavili trgovački punkt ili emporion.
Opera je dugo bila najpoznatija građevina Marseja – podignuta je krajem 18. veka, u stilu u kojem su se tada gradile opere u ostalim francuskim gradovima poput Liona i Bordoa. Godine 1919. zgrada je skoro potpuno uništena u požaru, ali je uspešno rekonstruisana u art deko stilu.
Notre Dame de la Garde je ogromna crkva, smeštena na uzvišenju iznad centra grada, odakle se pruža po mnogima najlepši pogled na Marsej. Oko crkve se mogu primetiti olupine čamaca, jer su ribari nekad donosili čamce ovamo kako bi ih osveštali pred odlazak u ribolov.
Ile d'If je jedno od ostrva arhipelaga nedaleko od obale, na kojem se nalazi tvrđava u kojoj je u romanu Aleksandra Dime bio zatočen Grof Monte Kristo.


Pronađenih rezultata: 1

Sortiraj po
Filter
  • Odrasli

  • Deca

Odraslih: 2

Dana: 7 / Noći: 4

Autobus

16-08-2024

22-08-2024

  • cena po osobi

    Precizan obračun cena se vrši u postupku rezervacije do koje se dolazi klikom na polje Izračunaj / Rezerviši.

    od 309 €

  • ukupna cena

    od 618 €

Izračunaj / Rezerviši Uporedi
Opis smeštaja:

Svaki hotel iz ove ponude ima restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj je u navedenim hotelima do popune mesta:

u Milanu (Italija) sa 3*

Hotel Sporting 4*https://www.hotelsportingcologno.com/
Hotel Sporting Cologno nalazi se u mestu Kolonjo Monceze, na 12 km je udaljenosti od centra Milana. Povezan je gradskim prevozom do centra grada. U sastavu hotela su restoran, bar, lift i wi-fi. Svaka soba ima kupatilo(tuš/WC),fen za kosu, TV, sef i klima. Doručak - kontinentalni (švedski sto).

u Marseju (Francuska) sa 3*

Hotel Ibis Marseille Centre Gare Saint Charles 3* https://all.accor.com/hotel/1390/index.en.shtml
Hotel se nalazi u širem centru Marseja, na oko 2km od luke i 100m od metro stanice. Hotel ima recepciju, restoran, bar. Svaka soba poseduje kupatilo  (tuš/WC), TV, klima uređaj i internet. Doručak – kontinentalni švedski sto. 

Prikaži više Prikaži manje