Cinque Terre - Elba

Cinque Terre - Elba - opis

Nacionalni park “Cinque terre” (pet zemalja) pod zaštitom je UNESCO-a i predstavlja skup od pet terasasto izniklih naselja na strmim liticama ligurijske rivijere, do kojih je nemoguće doći kolima. Autentičnost i nedostatak komercijlizacije čini da odišu posebnim šarmom. Živopisne kuće pastelnih boja, primorski šarm, mreža puteljaka za šetnju je nešto što nikoga nije ostavilo ravnodušnim.CinqueTerre odiše drugačijim vremenom, kada su ljudi živeli jednostavnije i spokojnije..Vodimo vas da i Vi doživite deo te bajke...

ELBA je najveće ostrvo u Toskanskom arhipelagu i treće po veličini u Italiji posle Sardanije i Sicilije. Zajedno sa osam drugih ostrva uključujući i Điljo, Đanutri i Montekristo deo je nacionalnog parka Toskanskog arhipelaga, najvećeg morskogparka. Onošto Elbu čini zaista poznatom je bistro plavo more i prelepe plaže. Izuzetno bogatstvo krajolika, kako kopna tako i mora pretvara ostvo Elbu u jedinstvenu destinaciju u Toskani. Za Elbu jednostavno možemo reći da je raj na zemlji.


Pored toga Elba je savršeno mesto za sport i aktivnosti na otvorenom. Među najpopularnijim sportovima je svakako ronjenje zahvaljujući raznolikom podvodnom svetu ovo može da bude vrlo zanimljiva aktivnost. Ljubitelji ekstremnih sportova takođe mogu uživati u planinskom biciklizmom. Takođe i jedrenje je jedan od sportova koji može biti zanimljiv na ovom ostrvu. Ili jednostavno možete uživati u danima potpune opuštenosti na termalim kupalištima San Đovani.


Pronađenih rezultata: 0

Sortiraj po
Filter
  • Odrasli

  • Deca