Havana/varadero

Havana/varadero - opis

Havana je glavni i najveći grad Kube, najvećeg ostrava Kariba. Mnogi ga zovu i gradom u kome je vreme stalo zbog njegovog izgleda, načina življenja tamošnjeg stanovništva i ostalim specifičnostima koji se mogu videti. Iako je u Havani, ali i na celom ostrvu, veoma malo građeno u vreme posle revolucije, upravo je to doprinelo da Kuba postane tako interesantna turistima iz svih krajeva sveta. Okruženi starim, polusrušenim zgradama, fasadama svih mogućih boja, starinskim automobilima, na momente ćete možda imati osećaj da ste deo nekog filma. Iako sve to,zvuči nestvarno, čarobno i interesantno, ima onih koji dožive šok kada prvi put kroče u Havanu. Ovde su ljudi uglavnom na ulicama, ispred svojih kuća, pričaju i druže se i uvek se od nekud čuju zvuci muzike. Pošto je uvek sve otvoreno često ih, prolazeći ulicom, možete videti i kako zavaljeni u naslonjačama gledaju glasno pojačane televizore.



Nemojte se iznenaditi ukoliko vam na ulici priđu, pitaju odakle ste, šta radite i sl Tokom šetnje kroz staru Havanu imaćete priliku da vidite i mnoge žene obučene u tradicionalnu nošnju. Jedna od najvećih atrakcija na ulicama su definitivno automobili iz 50-ih i 60-ih godina prošlog veka koji se na Kubi još uvek voze. Oni čine sliku kojom se Kuba najčešće prezentuje. Ta zemlja je pravi muzej starih automobila. Vraćaju nas u stara vremena koja još uvek žive na ulicama Havane.

Najekskluzivnije i najpoznatije letovalište na Kubi nalazi se na oko 150 kilometara istočno od glavnog grada Havane i danas je jedan od najznačajnijih turističkih centara Kariba.Varadero krasi predivna plaža s belim peskom, dugačka čak 28 kilometara, tako da vam neće smetati gužva. Ogroman broj restorana, luksuznih hotela, disko-klubova i barova garantuju zabavu za svakoga.Što se prirodnih lepota tiče, na ovom poluostrvu nalaze se mnoge pećine, stene i lagune. U obližnjim gradovima Matanzas i Kardenas možete uživati u razgledanju mnogih istorijskih i ekoloških znamenitosti. Isplati se posetiti i nestvarno lepi park Rio Kanimar u kojem možete odabrari vožnju brodom, jahanje i druge aktivnosti, ili jednostavno leći na travu i odspavati.

Kubanski raj privlači i ronioce, ribolovce i druge zaljubljenike u more. Postoji više od trideset ronilačkih lokacija, a more je toliko čisto i prozirno da se navodno može videti do 30 – 40 metara u dubinu! Jastozi, korali, podvodne stene, ribe, kornjače, stari brodovi - samo su deo onog što možete videti roneći. Divna je stvar što temperatura nikada ne pada ispod 24 stepeni, čak ni zimi.


Pronađenih rezultata: 0

Sortiraj po
Filter
  • Odrasli

  • Deca