Banja Đula

Opis

Banja Đula se nalazi na jugoistoku Mađarske i jedan je od najstarijih i najpoznatijih banjskih i termalnih centara u Mađarskoj. Poznata je po svojih šest termalnih izvora, a termalna voda u banji se preporučuje za lečenje poremećaja motorike, nervnih bolesti, kod poremećaja pri varenju i ginekoloških problema. Banja Đula je udaljena od Beograda 350 kilometara.

Kupališni kompleks Varfurdo sa svojih 19 bazena je smešten u parku koji je star 200 godina na površini od oko 8,5 hektara. Lekoviti bazeni i bazeni doživljaja, dečiji vodeni raj, bazen sa talasima, penušavi bazen, džinovski i kamikaze tobogani, olimpijski plivački bazen od 50 metara koji se može koristiti i zimi su izgrađeni tako da obezbeđuju razonodu I zabavu celoj porodici.


Kupalište Varfurdo je kvalifikovano kao lečilište koje ima lekovitu vodu sastava alkalno-hidrokarbonatskog-hlorida temperature oko 72 °C koja dolazi iz dubine od oko 2005 metara. Izuzetno je pogodna za lečenje bolesti motorike, nervnih problema, rehabilitacije i tretmana posle nesrećnih slučajeva, ali se može upotrebiti sa odličnim delovanjem i za lečenje ginekoloških zapaljenja. Unutrašnji bazeni u okviru kuplišta Varfurdo su povezani toplim prolazom sa oba dela hotela Erkel.

Aquapalota je novi deo Banje Đula idealan za porodice sa decom zbog velikog broja atrakcija. Ukupna površina je preko 6000 kvadrata od čega je skoro 900 kvadrata vodenih površina. Izdvajamo neke od sadržaja: hodnik sa vodenim strujanjem, ležeće i stojeće hidro masažere, vodopade, gejzire, porodični tobogan, „svetleći tunel” tobogan i jedinstveni “krofna” tobogan sa slajdom nagore. Za najmladje goste je izdvojen bazen za bebe i posebna prostorija namenjena za presvlačenje i higijenu. Za sve goste dela Durer u okviru hotela Erkel korišćenje akva parka je uključeno u cenu. Akva park Aquapalota je povezan toplim prolazom sa oba dela hotela Erkel, a gosti dela hotela Erkel Munkacsy ga mogu koristiti uz doplatu


Periodi

Periodi:

Pronađenih rezultata: 0

Sortiraj po
Filter
  • Odrasli

  • Deca