Firenca - autobus

Opis

Grad umetnosti Firenca, nalazi se u Toskani, na obali reke Arno, i nezaobilazna je destinacija za sve one koji žele da osete duh renesanse. Tokom XIV i XV veka; Firenca je bila centar evropske kulture i umetnosti, a duh prošlosti se i danas može osetiti na gradskim ulicama i u galerijama.
Kada se uđe u Firencu prvo što upada u oči je velinčanstvena katerdrala Duomo  nalazi se u samom centru grada. Katedrala je posvećena Bogorodici, a njen zvonik Kampanile osmislio je Đoto "otac renesanse" : Temelj joj je u obliku cveta pa se zato zove i "Santa Marija del Fjore". Sa vrha katedrale pruža se fenomenalan pogled na ceo grad. Glavni gradski trg, Pjaca dela Sinjori ili Trg vlasti, jedan je od najlepših trgova na svetu, a na njemu se nalazi Stara gradska kuća, Palaco Vekio.

VIVA OBILASCI: Firenca – Sijena – San Điminjano – Piza

MOGUĆNOST ONLINE REZERVACIJA - INFO


Galerija Ufici koja se nalazi pored Stare gradske kuće, jedna je od najvećih galerija na svetu i u njoj se čuvaju originalna dela Botičelija, Mikelanđela, Leonarda, Karavađa i drugih velikana umetnosti. Na Trgu vlasti je velika bronzana statua Kozme de Medičija, velikog vojvode Toskane, čija je porodica vladala nekoliko vekova u ovom gradu i značajno doprinela umetničkom razvoju Firence. Najprepoznatljiviji motiv sa razglednice Firence je stari most preko reke Arno. Ovaj most je u stvari ulica sa brojnim zanatlijskim radnjama koje su nikle na njemu tokom XIV veka a takav izgled je očuvao i do dana današnjeg.

U samom centru grada među tezgama na Pjaci dela Palja, nalazi se maskota grada Porčelino bronzana figura divljeg praseta. Prema verenju ako zamislite želju dok držite Porčelinovu njušku ta želja će se sigurno ostvariti.
Za odmor od umetnosti, preporučuje se šetnja parkom Boboli, koji odše mirom i tišinom iako je smešten u samom centru grada.  


Slični aranžmani

Periodi

Periodi:

Pronađenih rezultata: 0

Sortiraj po
Filter
  • Odrasli

  • Deca