Malta - AVION

Opis

Republika Malta je mala, gusto naseljena ostrvska država u središtu Mediterana, južno od Sicilije (93 km), istočno od Tunisa i severno od Libije. Glavni grad je La Valletta.
Dva najveća turistička centra su Sliema i St. Julians sa uglavnom stenovitom obalom. Lokalni autobuski saobraćaj je odlično organizovan po celom ostrvu.
Sliema - turistički gradić na severoistočnoj obali Malte, sa pogledom na La Vallettu i otvoreno more, u kome odseda najviše turista, poznat je po dugoj promenadi uz more, po brojnim hotelima, restoranima, pabovima i prodavnicama. Gradski autobus saobraća glavnom ulicom povezujući na brz i jeftin način Sliemu sa St.Juliansom i La Vallettom.

MOGUĆNOST ONLINE REZERVACIJA - INFO



St. Julians - gradska četvrt u produžetku Slieme, obuhvata zalive Balluta i Spinola, novu marinu Portomaso, Paceville, šoping centar Bay Street i gradsku peščanu plažu St.Julians Bay. (popularan centar noćnog života sa noćnim klubovima, pabovima i restoranima), Dragonara kazino, brojne luksuzne hotele.
Qawra sa susednom Bugibbom nalazi se na severoistoku ostrva, u zalivu St.Paul, na sat vremena vožnje lokalnim autobusom od La Valletta (18 km). Živopisno turističko mesto na obali, sa tavernama, pabovima, prodavnicama i šetalištem uz more koje Qawru spaja sa nekadašnjim ribarskim selom St.Paul. Turisti uživaju u vodenim sportovima, kupaju se i sunčaju na stenovito-peščanoj obali ili odlaze lokalnim autobusom, 20-ak minuta vožnje, do čuvene peščane plaže Mellieha.

 


Periodi

Periodi:

Pronađenih rezultata: 0

Sortiraj po
Filter
  • Odrasli

  • Deca