Pariz, Nova godina - avion

Opis

Novu godinu Francuzi zovu “la Saint-Sylvestre” po 33. papi iz vremena vladavine Konstantina Velikog. Kaže se za onog ko je dočekao 1. januar u najšarenijem gradu, Parizu, gradu svetla, ljubavi, romantike i dobre zabave, da je imao sreće. Možda je pravi trenutak da tu sreću priuštite i sebi, prenoseći je tako i u narednu godinu, koja uvek treba da bude bolja od stare.

Avenija Šanzelize (“Champs-Elysées”) je centar dešavanja, gde zabava počinje 31. decembra oko 21 čas. Od tog trenutka, do sutradan u 18 časova, najpoznatija pariska ulica je zatvorena za saobraćaj. Hiljade ljudi ima priliku da uživa u nastupima umetnika, zabavljača i igrača, krećući se s njima polako do Trokadera, gde u ponoć počinje jedinstven vizuelni spektakl na Ajfelovoj kuli, svojevrsna igra svetla.
Francuzi nerado pričaju engleski, a izvesno je da će vaše poznavanje francuskog, makar i površno, kod njih ostaviti veliki utisak. Kad otkuca ponoć, ne zaboravite da se osmehujete, čestitate svima oko sebe i poželite im “Bonne Année“!


Periodi

Periodi:

Pronađenih rezultata: 0

Sortiraj po
Filter
  • Odrasli

  • Deca