Sicilija - autobus

Opis

Sicilija je najveće, najživopisnije i najintrigantnije ostrvo Mediterana zbog svoje istorije duge tri milenijuma, očaravajuće prirode, živopisnih sela i bogate kulturne baštine. Oslanja se jednim svojim delom na špic italijanske “čizme”. Ostrvom dominira najveći i jedini živi vulkan u Evropi – Etna (3.340 m), sa oko 400 ugašenih i nekoliko aktivnih kratera. A, za ovo ostrvo su sigurno i glavne asocijacije – italijanska mafija i remek-delo filmske umetnosti – film “Kum”.

VIVA OBILASCI:  Rim – Vatikan – Sicilijanska sela – Etna – Taormina – Sirakuza – Palermo – Napulj – Pompeja             


Mascali
Na samoj obali Jonskog mora , na istočnoj strani Sicilije, nalazi se gradić Mascali. Udaljen je svega 30 km od Catanie i 15 km od Taormine. Ono što posebno krasi ovo mesto je prelepa duga peščano-šljunkovita plaža.

Đardini Naksos
Jedno od najatraktivnijih letovališta na Siciliji i Jonskom moru i u podnožju najatraktivnijeg grada na Siciliji – Taormine. Udaljeno je od Taormine na oko 5 km sa kojom je povezano redovnom autobuskom linijom. Prepoznatljivo je po izuzetnoj atmosferi i zabavi. Plaže su uglavnom peščane. Podeljene su na javni i privatni deo na kojem se naknadno plaća zakup ležaljki i suncobrana.

Mazzaro se nalazi u podnožju Taormine. Mestom dominira prelepa uvala sa plažama i nezaboravno ostrvo- Isola Bella . Do Taormine se stiže žičarom (vožnja traje 5 minuta), koja radi tokom celog dana. Plaže su uglavnom peščane i privatne (naknadno se plaća zakup ležaljki i suncobrana)

Letojani
Mesto sa oko 2.600 stanovnika, nadomak Taormine. Nekada maleno ribarsko naselje, šezdesetih godina dvadesetog veka počinje da privlači posetioce plavetnilom mora, beskrajnim plažama i blagom klimom. Autobuskim linijama, odlično je povezano sa većim gradskim centrima Sicilije.

Taormina
Nalazi se na istočnoj strani ostrva i najpoznatijie je letovalište na Siciliji. Nalazi se na brdu iznad poznatih letovališta Đardini Naksos, Letojani i Mazaro. Ima fenomenalan pogled na Jonsko more i vulkan Etnu, kao i mnoštvo restorana i noćnih klubova koji garantuju odličan provod i nezaboravno letovanje. Iz razloga što je Taormina na brdu, do plaže se dolazi žičarom koja radi tokom celog dana ili hotelskim mini busevima.

 


Periodi

Periodi:

Pronađenih rezultata: 0

Sortiraj po
Filter
  • Odrasli

  • Deca