Španija leto - AVION

Opis

Kosta Brava se nalazi u provinciji Girona u Kataloniji, u severoistočnom delu Iberijskog poluostrva. Njena obala je duga oko 300 kilometara i vrlo je raznolika. Posebno izdvojamo: Girona – jedan od najstarijih gradova Katalonije sa predivnom Jevrejskom četvrti, Figueras – rodno mesto Savadora Dalija, Empuries - antički grad iz Grčko rimskog perioda, u blizini je i Andora – mala Pirinejska država – poznata kao bescarinska zona. Najposećeniji turistički centri ove oblasti su Ljoret De Mar, Kalelja, Santa Suzana, Malgrat, Blanes.

MOGUĆNOST ONLINE REZERVACIJA - INFO


Ljoret De Mar – ili kako ga zovu "cvet na moru" sa 40.000 stanovnika je jedno od napopularnijih letovališta, regije Katalonije. Nalazi se 70 km severno od Barselone, do koje se moze doći autobusima ili železnicom. Poznat po prelepim restoranima, tavernama, noćnim klubovima, šoping centrima, zabavnim parkovima. Ljoret ima više plaža od kojih se izdvajaju Sa Caleta, Ljoreta Calla Canyelles, Fenals i Cala Boadella, Santa Cristina i Treumal. Svakako najpoznatija je velika gradska plaža Santa Maria dugačka 1.5 km i ima plavu zastavicu. Peščane plaže pune turista, okružene četinarima, tirkizno i čisto more, raznovrsna vina i ukusna španska kuhinja učiniće Vaš odmor ne zaboravnim. Hiljade turista iz celog sveta decenijama uživa u sjajnoj atmosferi zabave i kupanja, takođe i u vrelini noćne zabave uz sangriju, flamenco i mnoge druge moderne ritmove (poznate diskoteke Holywood). Simboli grada su srednjovekovni dvorac i spomenik La Muher Marinera.

Malgret De Mar se nalazi na severoistočnoj obali Španije. Prednost Malgreta je blizina Barselone na udaljenosti oko 70 km, do koje se lako dolazi vozom koji direktno saobraća više puta u toku dana. Od Ljoret De Mara je udaljen 14 km. Malgret De Mar krase 7km duge peščane plaže, odlična mikroklima i zbog toga postaje sve značajniji turistički centar na mapi Španije. Pogodan je za porodice sa decom i one koji žele odmor i relaksaciju. Veliko setaliste se prostire sve do Santa Suzane na kom se nalazi veliki broj hotela, barova, restorana i kafića. Možete uživati u muzici uživo i karaoke žurkama. Za ljubitelje pravog mediteranskog odmora bicikliste ili pesake, u blizini se nalazi prelepi nacionalni park kao i Marineland sa više od 300 morskih životinja.

Santa Suzana - nalazi se na 75 km udaljenosti od Barselone, sa prelepom dugačkom plazžom oko 2 km, koja se spaja sa susednim mestom Malgrat De Mar okruženu borovinom i mediteranskim rastinjem. Sedamdesetih godina postaje popularno letovalište zahvaljujući brojnim zabavnim programima tokom letnjih meseci, prelepim plažama, raznim sportovima na vodi kao i raznim atrakcijama u blizini. Santa Suzana je poznata po starom gradu koji zadire u brda, udaljen 4km od samog šetališta, poznat po starim zdanjima, popločanim uličicama I spomenicima. Simbol grada su osmatračnice sagrađene u xv veku, čija je namena bila da se odbrane od piratskih napada.

 


Periodi

Periodi:

Pronađenih rezultata: 0

Sortiraj po
Filter
  • Odrasli

  • Deca