Zanzibar

Opis

Glavni dela države Tanzanije u Istočnoj Africi je Zanzibar. Mirisni Zanzibar, čaroban, egzotičan, romantičan... Divlji i sofisticiran... Svakako nezaboravan i očaravajući... Obiđite Stone Town-grad pod zaštitom UNESC-a sa kućama starim 250 godina. Jednu od najlepših farmi začina na svetu, upoznajte bujnu vegetaciju Džozani šume...Jedno od najegzotičnijih ostrva sveta.
Zvanični jezik: kiswahili i engleski
Religija: islam
Pozivni broj: +255
Klima: Zanzibar ima tropsku klimu sa prosečnim dnevnim temperaturama od oko 27°C leti i oko 24°C zimi. Od jula do oktobra su najprijatniji meseci jer su dani suvi uz niske vlažnosti i temperature oko 25 ° C. Od novembra do marta je takođe veoma lepo vreme u godini, samo je malo toplije. Kišna sezona je između aprila i maja kada većina hotela na Zanzibaru ne radi. Temperatura vode u Indijskom okeanu tokom cele godine je prijatna oko 27° C .


Valuta i plaćanja: Domaća valuta je Tanzanijski Šiling ali američki dolar je široko prihvaćen. Kreditne kartice su prihvaćene u većini hotela, ali ne i u mnogim prodavnicama i svakako ne na lokalnim pijacama. Budite spremni da platite doplatu od 5 - 10% ako plaćate kreditnom karticom.

Zdravstvena zaštita: VAKCINACIJA NIJE POTREBNA (osim za putnike koji dolaze sa zaraženih područja). Preporučuje se poneti kapu ili šešir za sunce i kreme za sunčanje sa visokim faktorom.


Slični aranžmani

Periodi

Periodi:

Pronađenih rezultata: 0

Sortiraj po
Filter
  • Odrasli

  • Deca