Nagradni konkursi

  • 05-04-2014

“BEJBICE” NA DRINI ZELENOJ

U vreme prvomajskih praznika prethodne godine, spremila sam malo iznenađenje za svoju najbolju drugaricu, “bejbicu” Deu, jedan avanturistički vikend. Izbor je pao na rafting na Tari-avanturu za koju je moja majka, kad god bih pomenula da tamo želim da idem, uvek govorila: ,,Bogami, nećeš dok god ti ja dajem pare za to“.

  • 05-04-2014

Nevesta mora

Dok smo joj prilazili lagano trajektom, ekipa odabranih, nekolicina zaluđena istorijom, ostatak izgnan dosadom iz Bg-a, miris soli mi širi nozdrve, a februarski vetar opominje.

  • 05-04-2014

Jedan dan u Oslu

Dosta znamenitosti Osla nalaze se u samom centru grada. Nacionalni teatar je prelepa zgrada sa statuama Henrika Ibsena i Bjornsona i Ludviga Holberga.Odatle,do glavne trgovačke ulice Karl John Gate je vrlo blizu.Ona počinje od Oslo Sentralstasjon (Oslo S) i završava se Kraljevskom palatom na drugom kraju.

  • 05-04-2014

Pogled sa Budima na Peštu

BUDIMPEŠTA je grad koji me je oduševio...grad koji ima sve što volim, i ravničarski deo sa širokom ulicama i brdoviti deo i reku i brodove i Sent Andreju koja liči na primorski gradić...

  • 05-04-2014

Zlatni pesak Bugarske

Tamo gde je pesak bajkovito sitan, zlatno-žute boje. Tamo gde je voda izvanredno plava I čista, tamo je Zlatni pesak ili kako ga još zovu Golden Sands…

  • 05-04-2014

Slabo divanim mađarski, nešto malo i to s greškom...

Započeću svoje pisanije jednim citatom mog omiljenog kantautora kojeg često citiram, jer smatram da svi, ali svi mogu da se pornađu bar u nekom malom deluću njegovih pesama, no da se vratim na citat iz kojeg će mnogi već zaključiti o čemu ću pisati, ali da ne dužim sada…

  • 05-04-2014

Tragovima pomoraca. Dubrovački rekvijem.

Iako važi za jedan od najlepših primorskih gradova,nije bio pri vrhu moje liste želja. Što iz nepoznavanja njegove raskošne teritorije,što zbog politički nestabilne situacije na terenu. A ipak, sticaj okolnosti odveo me je u grad Sv.Vlaha, na obod jedne od najrazuđenijih obala Evrope.

  • 05-04-2014

Miris borova i Halkidiki

Moj prvi dolazak u Grčku, na Halkidiki je vreme uoči Vaskrsa. Poluostrvo Kasandra i mesto Pefkohori. Sve u tom mestu peva, glasno se smeje ili prosto nasmejano ćuti. Kao da sam u njemu rodjena.Tako poznat, srdačan, blizak, mali i topao.