Crna Gora

Crna Gora - opis

CRNA GORA je smeštena u jugoistočnoj Evropi, na Balkanskom poluostrvu.
Crnogorski gradovi protkani arhitekturom raznih perioda oduzimaju dah i na trenutak vraćaju u vreme kada su nastajali. More, jezera, kanjoni, planine omogućavaju da svako pronađe najbolji način da se kvalitetno odmori. U jednom danu, radoznali putnik može sebi priuštiti jutarnju kafu na jednoj od mnogobrojnih plaža Budvanske rivijere, ručak uz pesmu ptica na Skadarskom jezeru i večeru uz ognjište na obroncima velelepne planine Durmitor. Sve to odlikuje Crnu Goru kao turisticku destinaciju koja ima dosta toga da pruži.
Burna istorija ove male države, ostavila je za sobom blago, koje se ogleda u istorijskim spomenicima širom zemlje. Plavo more sa nepreglednim plažama, nemirne vode bistrih reka i predivni planinski masivi, omogućili su Crnoj Gori sve sto je potrebno za jedan nezaboravan odmor.
Crna Gora je ekološka država. Tom činjenicom zauzima primarno mesto na turističkim mapama. Mnogobrojni sunčani dani u letnjim mesecima i velika količina snega u zimskom periodu, određuju dva najzastupljenija oblika turizma u Crnoj Gori: primorski – letnji i zimski – rekreativni.


Destinacije

Pronađenih rezultata: 7

Sortiraj po