8-20 h Radnim danom

10-16 h Subotom

011/ 78 52 800 Beograd centar,011/ 78 52 801 Novi Beograd,021/ 21 55 315 Novi Sad

Zemlje Beneluksa

Zemlje Beneluksa - opis

Najgušće naseljene zemlje sa visokim privrednim razvojem - Belgija – Holandija – Luksemburg

ZEMLJE BENELUKSA imaju izvanredan geografski položaj uz Severno more u koje se ulivaju važne evropske reke. Tu su nastali veliki pomorski centri preko kojih se odvija snažna trgovina i promet robe između Nemačke, Francuske, Velike Britanije i drugih zemalja sveta.

Pored sličnosti u pogledu prirodne sredine i gustine naseljenosti, sve tri ove zemlje imaju i visok nivo privredne razvijenosti. Jedino u pogledu etničke strukture stanovništva postoje određene razlike. Većina stanovništva ovih zemalja živi u gradovima, a najveći broj je malih i srednjih gradova. U Belgiji i Holandiji ima dosta stranih radnika, među kojima ima i Srba.


Belgija spada u visoko razvijene industrijske zemlje, ima jako razvijenu saobraćajnu mrežu i spada u red zemalja sa najgušćom mrežom puteva u svetu. Belgija je jedina zemlja na svetu kojoj je svaki kilometar autoputa osvetljen noću. Njen glavni i najveći grad je Brisel. Belgija je treći po veličini proizvođač čokolade na svetu. Godišnje proizvedu oko 220 hiljada tona čokolade, a tajne sastojaka čuvaju vekovima. Još jedna zanimljivost je ta da se u Belgiji proizvodi oko 800 vrsta piva.

Holandija je tipično ravničarska zemlja, okrenuta najviše moru.
Holandija kao bivša kolonijalan sila sa važnim pomorskim položajem, zadržala je i danas pomorski i trgovački značaj. Posebnu ulogu ima najveća evropska i svetska luka Roterdam. Glavni grad zemlje je Amsterdam, ali je i sedište vlade i kraljevska kruna u Hagu.

Luksemburg je najmanja zemlja zapadne Evrope i jedna od najmanjih u Evropi ali zato najbogatija. Glavni grad je Luksemburg koji sve više posećuju brojni turisti. Neki je nazivaju zemljom sranaca, šengena i visokog standarda.


Pronađenih rezultata: 1

Sortiraj po
Filter
  • Odrasli

  • Deca

Odraslih: 2

Dana: 9 / Noći: 6

Autobus

07-11-2020

15-11-2020

  • cena po osobi

    Precizan obračun cena se vrši u postupku rezervacije do koje se dolazi klikom na polje Izračunaj / Rezerviši.

    od 305 €

  • ukupna cena

    od 610 €

Izračunaj / Rezerviši Uporedi
Opis smeštaja:

NAPOMENA O BROJU NOĆENJA: 5 noći u hotelu + 3 noćne vožnje
Svaki hotel iz ove ponude ima restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj je u navedenim hotelima do popune mesta:

-  u Minhenu (Nemačka) sa 3*:
MERCURE HOTEL MUNCHEN OST MESSE 3* www.accorhotels.com
Hotel se nalazi na liniji gradskog prevoza, na oko 20-ak minuta od centra grada. Hotel ima 167 prostranih soba, restoran, bar i parking. Svaka soba ima kupatilo (tuš/WC), TV, radni sto, sef i Wi-Fi. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

LEONARDO HOTEL MUNICH CITY EAST 3* www.leonardo-hotels.de/leonardo-hotel-munich-city-east
Hotel je u rangu 3* i nalazi se na liniji gradskog prevoza, na oko 7km od centra grada. Hotel ima 215 soba, restoran, bar, terasu. Svaka soba ima kupatilo (tuš/WC), fen, TV, sef i Wi-Fi. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

HOTEL TRYP BY WYNDHAM MUNICH NORTH 3* www.tryphotels.com
Hotel se nalazi na liniji gradskog prevoza, na oko 20km od centra grada. Hotel ima 143 sobe, restoran, bar, besplatan WiFi. Svaka soba ima kupatilo (tuš/WC), TV, telefon. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

PREPORUKA JE DA PUTNICI POSEDUJU PLATNE KARTICE.


- u okolini Amsterdamu (Holandija) u hotelu ranga 3*:
HOTEL VAN DER VALK BREUKELEN 4* - www.hotelbreukelen.nl
Hotel se nalazi na liniji prevoza, na oko 30 minuta od centra grada (naselje Breukelen). Hotel poseduje restoran, bar, parking, besplatan WiFi, zatvoreni bazen, saunu, fitness centar. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, telefon, sef, fen, WiFi. Doručak - kontinentalni švedski sto.

ART HOTEL SPAANDER 3* - www.spaander.com
Hotel se nalazi na deset minuta od samog centra Volendama. Autobuska stanica je na nekoliko minuta hoda od hotela. Hotel poseduje restoran, bar, parking, WiFi, zatvoreni bazen, tursko kupatilo i saunu. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, telefon, fen, WiFi. Doručak - kontinentalni švedski sto.

HOTEL DE RIJPER 4* - www.derijpereilanden.nl
Hotel se nalazi na liniji prevoza, na oko 40  minuta od centra grada (naselje De Rijp). Hotel poseduje restoran, bar, parking čije se korišćenje doplaćuje, besplatan WiFi. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV i telefon. Doručak - kontinentalni švedski sto.

- u Luksemburgu (Luksemburg) u hotelu ranga 2*:
HOTEL IBIS EACH BELVAL 3* - www.accorhotels.com
Hotel se nalazi u blizini železničke stanice i muzičkog pozorišta (mesto Esch Sur Alzette ), na manje od 30 minuta do centra Luksemburga. Poseduje restoran, bar, internet i parking. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, klima uređaj, radni sto i internet. Doručak – kontinentalni švedski sto.

HOTEL IBIS BUDGET LUXEMBURG SUD - www.accorhotels.com
Ovo je hotel iz poznatog svetskog lanca IBIS BUDGET. Hotel se nalazi na oko 20 minuta od centra grada. Raspolaže sa 96 soba. Hotel poseduje restoran, bar, internet i parking. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, klima uređaj, radni sto i internet. Doručak – kontinentalni švedski sto.

Prikaži više Prikaži manje