Cortina D'ampezzo

Cortina D'ampezzo - opis

Kraljica Dolomita, kako joj tepa svetski jet set koji se u njoj redovno okuplja, nudi neke od najizazovnijih staza u Italiji. Cortina d‘Ampezzo, olimpijsko mesto, je jedno od najpoznatijih svetskih skijališta, smeštena u italijanskim Dolomitima u regiji Veneto. Samo za vaše oči prilikom posete Cortini otkriće se niz planinskih vrhova viših od 3.000 m koji daju prelep okvir skijaškim stazama što se spuštaju do doline. Četiri su glavna skijaška područja ovde, međusobno povezana besplatnim skijaškim busom. Staze su primerenije naprednim skijašima dok će početnici uživati na predelu Socrepes koji nudi solidan broj blagih i širokih plavih staza.
Nadmorska visina: 1210m - 3100m
Skipass Cortina d'Ampezzo: 140km staza
Oko Cortine se uzdiže niz planinskih vrhova viših od 3000 m. Ski oblast Cortina d' Ampezzo se sastoji od nekoliko skijališta, međusobno povezanih besplatmim ski busom, a koja zajedno imaju oko 160 km skijaških staza.


Tofana / Ra Valles je najveće skijalište sa 55 km skijaških staza i nalazi ispod vrha Tofana na 3243m/nv. Iz samog mesta Cortina, polazi velika gondola, koja do vrha vodi sa dve međustanice.
Faloria / Cristallo je skijalište koje se nalazi ispod vrha Cristallo na 3.216 mnv. I do ovog skijališta vodi velika gondola iz samog mesta, koja prevaljuje visinsku razliku od 900m do vrha Faloria na 2123m/nv. Ukupno 35 km, uglavnom crveno-crnih ski staza ovog skijališta, namenjane su takođe, pre svaga dobrim skijašima.
Falzarego / Cinque Torri je skijaška oblast udaljena od Cortine 16 km na putu prema susednom skijalištu Alta Badia. Sa ovog skijališta se može skijama spustiti i do ski oblasti Alta Badia i skijati čuvenu kružnu truru Sella Ronda, naravo uz uslov da se poseduje odgovarajući Dolomiti superski ski pas, kojim je pokriveno svih 12 skijaških oblasti regije Dolomiti sa ukupno 1220 km staza.
U skijaškoj oblasti Cortina d' Ampezzo mogu se sresti različiti tipovi žičara: od velikih gondola, brzih šestodeda sa kupolom, pa sve do starih jednosjedežnica ili liftova sa užetom - vučnice. Glavni skijaški tokovi su pokriveni modernijim brzim žicama, dok na perifernim tokovima ima žičara starijeg datumam, pa čak nekih i iz vremena Olimpijade. Svi skijaški lokaliteti su pokriveni besplatnim ski busevima.


Pronađenih rezultata: 0

Sortiraj po
Filter
  • Odrasli

  • Deca