09-20 h Radnim danom

10-16 h Subotom

011/ 78 52 800 Beograd centar,011/ 78 52 801 Novi Beograd,021/ 21 55 315 Novi Sad,011/ 78 52 800 Terminal 1 - Šalter 702

Berlin

Berlin - opis

Berlin je glavni grad Savezne Republike Nemačke i istovremeno jedna od njenih 16 saveznih pokrajina. Grad koji je do 1989. godine bio podeljen Zidom i to ne bilo kakvim nego zidom koji je razdvajaodve kulture-istočnu pod uticajem Sovjeta i zapadnu pod uticajem Amerike,Britanije i Francuske. Grad koji je posle Drugog Svetskog rata pretrpeo teško razaranje i zbog toga nazvan "Vremenskom nulom", danas je drugi najveći grad u EU i jedan od turistički najposećenijih gradova Evrope. I posle rušenja zida podela u gradu i dalje se oseća.


Grafiti, klubovi, skvotovi, underground ekipa,duh slobode sa jedne strane, a uređenost, mirni parkovi visoke zgrade i Ku-dam nalik Jelisejskim poljima u Parizu sa prodavnicama markirane robe. Grad sa dve duše-Berlin. Ono što mnoge fascinira je podatak da Berlin jedan od najmađih gradova Evrope, ima više kanala od Amsterdama. S obzirom na spori tok reke Špreje, močvarno tlo Berlina je zahtevalo da se naprave čvrsti nasipi. Više od 180 kanala preseca Berlin, a sa 1700 mostova grad je prevazišao čak i Veneciju. Krstarenje Šprejom jedan je od najboljih načina istraživanja Berlina, a neki od najlepših kafića i restorana smešteni su na samim kanalima.Takođe jedan je od najzelenijih gradova Evrope. Čak 30 odsto ukupne površine grada je pod parkovima,šumama i jezerima. Među najvećim evropskim parkovima Tirgarten-zauzima veliki deo centralnog Berlina i važi za najomiljenije izletište građana. Poznat je i po tone što je jedini grad u svetu sa tri opere. I ne samo to sve tri opere su aktivne,kulturna ponuda Berlina se širi na više od 250 galerija,150 pozorišta i 175 muzeja od kojih je najveći čuveni kompleks "Ostrvo muzeja". Ovo ostrvo je dom čak pet fantastičnih muzeja koji pokrivaju bukvalno svaki aspekt istorije i umetnosti - od kamenog doba do futurističkih postavki.


Pronađenih rezultata: 1

Sortiraj po
Filter
 • Odrasli

 • Deca

Odraslih: 2

Dana: 6 / Noći: 3

Autobus

08-11-2019

13-11-2019

 • cena po osobi

  Precizan obračun cena se vrši u postupku rezervacije do koje se dolazi klikom na polje Izračunaj / Rezerviši.

  od 159 €

 • ukupna cena

  od 318 €

Izračunaj / Rezerviši Uporedi
Opis smeštaja:

Smeštaj je u Berlinu (Nemačka) u hotelima u rangu 3*. Hoteli iz ove ponude imaju restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj je u  navedenom hotelu do popune mesta ili sličnom:

 • u Berlinu (Nemačka) u rangu 3*:

HOTEL MARDIN HOPPEGARTEN

Hotel se nalazi u istočnom delu grada, Hopergarten u blizini linije gradskog prevoza, na oko 15 km od centra Berlina. Hotel poseduje restoran, bar, Wi-Fi internet konekciju i parking. Svaka soba ima kupatilo (tuš/WC), fen, telefon, TV. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

http://hotelhoppegarten.com/

Prikaži više Prikaži manje