9-19 h Radnim danom

10-14 h Subotom

011/ 78 52 800 Beograd centar

Berlin

Berlin - opis

Berlin je glavni grad Savezne Republike Nemačke i istovremeno jedna od njenih 16 saveznih pokrajina. Grad koji je do 1989. godine bio podeljen Zidom i to ne bilo kakvim nego zidom koji je razdvajaodve kulture-istočnu pod uticajem Sovjeta i zapadnu pod uticajem Amerike,Britanije i Francuske. Grad koji je posle Drugog Svetskog rata pretrpeo teško razaranje i zbog toga nazvan "Vremenskom nulom", danas je drugi najveći grad u EU i jedan od turistički najposećenijih gradova Evrope. I posle rušenja zida podela u gradu i dalje se oseća.


Grafiti, klubovi, skvotovi, underground ekipa,duh slobode sa jedne strane, a uređenost, mirni parkovi visoke zgrade i Ku-dam nalik Jelisejskim poljima u Parizu sa prodavnicama markirane robe. Grad sa dve duše-Berlin. Ono što mnoge fascinira je podatak da Berlin jedan od najmađih gradova Evrope, ima više kanala od Amsterdama. S obzirom na spori tok reke Špreje, močvarno tlo Berlina je zahtevalo da se naprave čvrsti nasipi. Više od 180 kanala preseca Berlin, a sa 1700 mostova grad je prevazišao čak i Veneciju. Krstarenje Šprejom jedan je od najboljih načina istraživanja Berlina, a neki od najlepših kafića i restorana smešteni su na samim kanalima.Takođe jedan je od najzelenijih gradova Evrope. Čak 30 odsto ukupne površine grada je pod parkovima,šumama i jezerima. Među najvećim evropskim parkovima Tirgarten-zauzima veliki deo centralnog Berlina i važi za najomiljenije izletište građana. Poznat je i po tone što je jedini grad u svetu sa tri opere. I ne samo to sve tri opere su aktivne,kulturna ponuda Berlina se širi na više od 250 galerija,150 pozorišta i 175 muzeja od kojih je najveći čuveni kompleks "Ostrvo muzeja". Ovo ostrvo je dom čak pet fantastičnih muzeja koji pokrivaju bukvalno svaki aspekt istorije i umetnosti - od kamenog doba do futurističkih postavki.


Pronađenih rezultata: 1

Sortiraj po
Filter
 • Odrasli

 • Deca

Odraslih: 2

Dana: 6 / Noći: 3

Autobus

10-11-2020

15-11-2020

Sadržaj hotela
 • bar
 • internet
 • parking
 • restoran
 • cena po osobi

  Precizan obračun cena se vrši u postupku rezervacije do koje se dolazi klikom na polje Izračunaj / Rezerviši.

  od 155 €

 • ukupna cena

  od 310 €

Izračunaj / Rezerviši Uporedi
Opis smeštaja:

Smeštaj je u Berlinu (Nemačka) u hotelima u rangu 3*. Svaki hotel iz ove ponude ima restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj je u nekom od navedenih hotela do popune mesta:

Ibb Blue Hotel Airport 3* www.blue.berlinairport.ibbhotels.com
Hotel se nalazi u jugoyapadnom delu grada, u blizini linije gradskog prevoza, na oko pola sata do centra Berlina. Hotel poseduje restoran, bar, Wi-Fi i parking. Svaka soba ima kupatilo (tuš/WC), TV, francuske ležajeve. Doručak se služi po principu samoposluživanja. Trokrevetne sobe – na upit.

Hotel City Green Berlin 3* www.city-green-aparthotel.chayns.ne
Hotel se nalazi u istočnom delu grada, u blizini linije gradskog prevoza, na oko 18 km do Trga Aleksanderplac. Hotel poseduje bar, Wi-Fi i parking (uz doplatu). Svaka soba ima kupatilo (tuš/WC), TV, fen. Doručak – kontinentalni.

Hotel Good Morning + Berlin City East 3* www.ligula.se
Hotel se nalazi na liniji gradskog prevoza, na 10-ak minuta do Trga Aleksanderplac. Hotel poseduje restoran, bar, Wi-Fi i parking. Svaka soba ima kupatilo (tuš/WC), TV. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Prikaži više Prikaži manje