Dvorci Bavarske

Dvorci Bavarske - opis

DVORCI BAVARSKE je impozantan broj dvorac izgrađen tokom predhodnih hiljadu godina u najjužnijoj nemačkoj pokrajini - Bavarska. Ove inpozantne zgrade su tokom vekova bile sedište najvažnijih istorijskih događaja a u njima u živele najpoznatije ličnosti nemačke istorije. Većina dvoraca koji su građeni posle srednjeg veka su građeni kao kraljevske ili plemićke palate. Jedan od najpoznatijih dvoraca koji je bio sedište svetog Rimskog carstva je dvorac Nuremberg. Prvobitno utvrđenje je izgrađeno još sredinom 11.veka.


Razlog zbog koga je tako mnogo dvoraca u Bavarskoj pokrajini je zbog velikog značaja te pokrajine u srednjem veku. Takozvana "Romantčna ruta" je bila najznačjniji trgovački put koji je prolazio kroz Bavarsku još u srednjem veku i spajao je centar Nemačke sa jugom. Ova ruta je donosila prosperitet i bogatstvo ali ju je trebalo nekako zaštiti. Zato je u to vreme takomnogo dvoraca i utvrđenja sagrađeno upravo uz ovaj put.
Danas najpoznatiji i najposećeniji dvorci u "Romantičnoj ulici" su oni koji je izgradio kralj Ludvig II a to su: Nojšvanštajn, Hoenšvangau, Linderhof i Herenkizme. Dvorci su izgradjeni u oblasti Bavarskih Alpa. Izgradnja ovih dvoraca najvise teži da prikaže i sačuva ne samo starogermansku mitologiju, već i romantičan viteški srednji vek u Nemačkoj.
Pored ovih dvoraca u Bavarskoj, tj u neposrednoj okolii Minhena, nalaze se i dvorci: Nimfenburg, Šlajshajm, Lusthajm, Nurenberg, Dahau...


Gradovi

Pronađenih rezultata: 0

Sortiraj po
Filter
  • Odrasli

  • Deca