Minhen

Minhen - opis

Minhen je glavni grad nemačke pokrajine Bavarske. Nalazi se severno od bavarskih Alpa, na reci Isar. Treći je po veličini grad Nemačke, posle Berlina i Hamburga. Grad Oktobarfesta, BMW-a i prekrasnih graževinskih zdanja i parkova..
Minhen je zeleni grad koji poseduje mnogobrojne parkove. Nedaleko od gradskog centra, na površini od čak 3,7km2 nalazi se veliki gradski park Englischer Garten (Engleska bašta) koji je jedan od najvećih ureženih gradskih parkova na svetu. Ostale značajne zelene površine koje treba obići u Minhenu su Olimpik park, West park, kao i park Nymphenburg Palate.


Zgrada Minhenske opštine građena je u stilu gotike. Kitnjasta je, puna gargojla i ostalih bića koja krase ovakve građevine. U njoj se nalazi i jedan od nasjkupljih restorana u Minhenu.
Maksimilianeum je palata koju je 1857. počeo da zida Maksimilijan II, bavarki kralj, završena je 1874. i do sada pretrpela tri veće restauracije. Nalazi na obali reke Isar, a neposredno pre Maksimilijanovog mosta. Ovom palatom se završava istočna strana jedne og kraljevskih avenija - Maksimilijanstrasse.
Televizijski toranj je za Minhen ono što je Avalski toranj za Beograd. Visok je 290m. Sa tornja možete videti ceo grad, a u vrhu tornja se nalazi muzej u kome su rekvizite grupa The Queen, The Doors, ZZ Top, The Who… Lift koji vas vodi do vrha kreće se brzinom od 12 metara u sekundi.
Zaštitni znak grada je katedrala Frauenkirche. Nalazi se u samom centru, a njene dve kule izdižu se stotinak metara u vazduh. U ovoj crkvi je navodno otisak đavoljeg stopala, a u njoj su sahranjeni svi Bavarski vladari, kao i princeza Tereza zbog koje je osnovan Oktobarfest.


Pronađenih rezultata: 1

Sortiraj po
Filter
  • Odrasli

  • Deca

Odraslih: 2

Dana: 6 / Noći: 3

Autobus

16-08-2024

21-08-2024

  • cena po osobi

    Precizan obračun cena se vrši u postupku rezervacije do koje se dolazi klikom na polje Izračunaj / Rezerviši.

    od 239 €

  • ukupna cena

    od 478 €

Izračunaj / Rezerviši Uporedi
Opis smeštaja:

Smeštaj je u Minhenu (Nemačka) u hotelima u rangu 3* ili 4*. Svaki hotel iz ove ponude ima restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj je u navedenom hotelu do popune mesta:

TRYP BY WYNDHAM HOTEL MUNICH NORTH 3* https://www.wyndhamhotels.com/tryp/neufahrn-bei-freising-germany/tryp-by-wyndham-munich-north/overview
Hotel je u rangu 3* i nalazi se na liniji gradskog prevoza, na oko 20 min vožnje od centra grada. Hotel ima restoran, bar, parking. Svaka soba ima kupatilo (tuš/WC), fen, TV, sef i Wi-Fi. Doručak se služi po principu samoposluživanja

LEONARDO HOTEL MUNICH CITY EAST 3* www.leonardo-hotels.de/leonardo-hotel-munich-city-east - za polazak 01.05.
Hotel je u rangu 3* i nalazi se na liniji gradskog prevoza, na oko 7km od centra grada. Hotel ima 215 soba, restoran, bar, terasu. Svaka soba ima kupatilo (tuš/WC), fen, TV, sef i Wi-Fi. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

LEONARDO HOTEL MUNICH CITY SOUTH 3* www.leonardo-hotels.de/leonardo-hotel-munich-city-south
Hotel je u rangu 3* i nalazi se na liniji gradskog prevoza, na oko 5km od centra grada. Hotel ima 159 soba, restoran, bar, terasu. Svaka soba ima kupatilo (tuš/WC), fen, TV, sef i Wi-Fi. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Prikaži više Prikaži manje