Krstarenje Volgom

Krstarenje Volgom - opis

Krstarenje Volgom - Od Moskve do Sankt Peterburga. To je vodeni put koji povezuje sever i zapad Evrope sa Kaspijskim morem i srednjom Azijom. Rastojanje između pomenuta dva velegrada, prelazi se brodom za oko sedam dana. Uz put, postoji mnogo rečnih stanica, zanimljivih mesta i prelepih gradova, u zavisnosti da li se kreće iz Moskve ili iz St.Peterburga rapored usputnih stajanja je drugačiji po redosledu.

Grad Sankt Peterburga važi za jedan od najlepših na svetu, i leži na obali Finskog zaliva i delti reke Neve. Putovanje kreće iz Sankt Peterburga ka obali reke Svir gde se nalazi Mandrogi obnovljeno rusko selo povezuje najveća evropska jezera, Ladoga i Onjega. Sledeća stanica je ostrvo Kiži koje se nalazi na severnom kraju ostrva Onjega.


Po veličini drugo je u Evropi I važi za jedno od najčistijih na svetu. Na ostrvu Kiži se nalazi Crkva Preobraženja, sa 22 kupole, što je remek delo ruske arhitekture.Sledeća stanica je stari lučki grad Jaroslav. Grad sa preko 600.000 stanovnika koji leži na obe obale Volge, predstavlja važnu luku na Volgi.Grad je u XI veku osnovao Jaroslav Mudri, a I danas se mogu videti mnogobrojni vredni spomenici koji svedoče o njegovoj bogatoj prošlosti. Posebno su značajni veličanstveni Spaso-Preobraženski manastirski kompleks iz XIII veka, grupa Sabornih crkava iz XVII veka elegantna Rotond. Freske na zidovima I svodovima najlepše crkve Ilije Proroka, predstavljaju pravi muzej staroruskog slikarstva. Sledeća stanica grad Uglič, dok će naročitu impresiju na vas ostaviti pogled na grad sa reke Volge jer ćete tom prilikom ugledati crkvu Svetog Dimitrija, Crkvu Vaskrsenja, Crkva Sv.Jovana kao i uglički Kremlj. Grad Uglič osnovan je 1148.godine. Uglič je jedan od najvoljenijih gradova stare Rusije. Krajem XVI veka carica Marija Naga sedma žena Ivana Groznog živela je u egzilu u Ugljičkom Kremlju. U dvorištu Kremlja nastradao je carević Dmitrij i na tom mestu je podignuta Crkva Svetog Mučenika Dmitrija gde se i danas nalazi. U okviru Kremlja se nalazi I najstarije zdanje u Ugljiču-Palata carevića Dmitrija. I poslednja stanica je Moskva.
Moskva je prestonica Rusija, moderna metropola, prepuna carske istorije i arhitektonske raskoši. Moskva je specifična. Drugačija od bilo koje druge destinacije za koje se turisti odlučuju kada krenu na put kroz Evropu. Atrakcije i znamenitosti u Moskvi koje treba videti je gotovo ludo nabrajati jer ih ima toliko da je možda čak bolji savet prosto šetati kroz ovaj ogromni grad i uživati.


Pronađenih rezultata: 0

Sortiraj po
Filter
  • Odrasli

  • Deca