Španija - Francuska - Italija

Španija - Francuska - Italija - opis

Kružna tura po gradovima Španije - Francuske - Italije počinje od nezvanične prestonice Azurne obale prelepe Nice. U gradu u kojem sunce sija 300 dana godišnje, grad poznat po svojoj istoriji, kulturi, po svojim nestvarnim plažama i blještavim uličnim svetlima koja ostvetljavaju noći ovog prelepog grada. Put nas dalje vodi do Monaka rasprostranjenog na samo 200 hektara ovo je posle Vatikana najmanja država na svetu. Ova Kneževina je magnet za sve hedoniste, jer ova kneževina je dom za mnoge međunarodne događaje, od trke Formule 1, preko međunarodnog festivala filma i književnosti, a od nedavno u ovoj kneževini počinje tradicionalna i opšte poznata biciklistička trka Tour de France. Tu je i neizbežan Monte Karlo grad čije samo ime odiše glamuroznom prošlošću, grad u koji svake godine primi preko 1.5 miliona turista, sama šetnja Monte Karlom odiše glamurom. Kockarnice, luke sa luksuznim jahtama, staza kojom prolazi formula 1 sve obo čini Monte Karlo.


Sledeća destinacija je naravno nezaobilazni Kan, grad filma. Obeležja ovog mondenskog grada su svakako: Filmska palata, Kroazeta, Srpska ulica koja je svoje ime dobila u I svetskom ratu kada su se ranjeni Srpski vojnici iskrcali u Kanu tom ulicom su prolazili da bi stigli do bolnice koja je bila na kraju ove ulice...Ovaj grad pored svog tog glamura odiše malo i našom istorijom.
Dalje se naše putovanje nastavlja ka Španiji tačnije ka glavnom gradu Katalonije Barseloni, gradu Gaudija, fudbala, u njemu su boravili Salvador Dali, čuveni Pikaso čiji su radovi prikazani u nebrojanim muzejima u gardu. Italija poslednja ali ništa manje bitna naše putovanje u Italiji započinjemo u predivnom gradu Veroni, gradu Romea i Julije. U ovom gradu ići ćemo putem istorije, prirode, hrane i vina i uživati u svakom trenutku provedenom u ovom gradu ljubavi, kako ga još zovu. Nadomak ovog prelepog grada nalazi se Jezero Garda najveće i jedno od najlepših jezera u Italiji. Smešteno ispod Dolomita (planinskog venca u istočnim Alpima) ipak je okruženo mediteranski pejzažima: maslinjacima, zasadima limuna, vinogradima. Nakon jezera Garda poseta malo mondenskom gradu Sirmione mali istorijski grad nalazi se na vrhu dugog poluostrva koji izlazi na južnu obalu jezera Garda. Ovaj grad ima tremalne izvore i bio je populrana banjska destinacija.
Put se dalje nastavlja ka Lidu di Jesolu jednom od najatraktivnijih letovališta na Jadranu. I na kraju naša kružna tura se završava u gde drugo nego u Veneciji jedan od najstarijih turističkih i kulturnih centara na svetu. O ovom gradu sa mnoštvo slika nije potrebno puno pričati dovoljno je reći: Gondole, Kanali Crkva Sv. Marka, Duždeva palata, Santa Marija de la Salute, Most uzdaha. Sve ovo i još mnoštvo znamenosti čine ovaj grad najposećenijim u Evropi.


Gradovi

Pronađenih rezultata: 0

Sortiraj po
Filter
  • Odrasli

  • Deca