Srbija

Srbija - opis

SRBIJA - Kao viševekovna poveznica Zapada i Istoka, Srbija predstavlja zemlju središte civilizacija, kulture,klima,reljefa.
Svojim položajem u centralnom delu Balkana, Srbija je raskrsnica Evrope, kroz koju prolaze međunarodni putevi i pruge čineći je najkraćom vezom između Zapadne Evrope i Bliskog Istoka.
Zemlja bogate i raznolike prirode, od Panonske nizije severa, rečnih dolina Šumadije, planinskih masiva, brojnih nacionalnih parkova(Djerdap) pruži će Vam priliku za sadržajan i aktivan odmor. 
Glavni grad Beograd predstavlja istinsku evropsku metropolu sa neverovatnom ponudom kako muzeja i galerija, kafe, restorana, tako i na daleko poznatnog noćnog života koji slovi za jedan od najboljih u Evropi.


Rame uz rame sa Beogradom je i Novi Sad, prelijepi i živopisni grad Vojvodine na Dunavu, poznat kao domaćin jednog od najboljih svetskih muzičkih festivala EXIT. Vredni posete su svako i Niš, Subotica...Kulturno-istorijska baština Srbije počinje još sa praistorijskim arheološkim nalazištima i antičkim nasleđem, a najbogatija je srpskim srednjovekovnim crkvama i manastirima, od kojih se nalaze i na UNESCO listi svetske kulturne baštine.

Prema statistici Turističke organizacije Srbije najposećenije turističke destinacije su gradovi (Beograd i Novi Sad), planine (Kopaonik i Zlatibor) i banje (Vrnjačka Banja i Sokobanja).


Destinacije

Pronađenih rezultata: 0

Sortiraj po
Filter
  • Odrasli

  • Deca