Kolombo / Dambula / Kendi

Kolombo / Dambula / Kendi - opis

Glavni grad Šri Lanke nije Kolombo. Glavni grad je obližnji gradić ili oblast koja je deo Kolomba i zove se Sri Jayawardenapura Kotte. Kotte je administrativni centar i jeste glavni grad ali nekako njegova upotreba u te svrhe je samo za spoljno političke uslove. Kolombo je u svakom drugom pogledu glavni grad Šri Lanke. Kolombo je veliki grad, čitava administrativna oblast Kolomba ima preko 5 miliona ljudi dok sam grad ima nešto ispod milion stanovnika.

Kend je grad u središtu ostrva Šri Lanka okružen džunglama i plantažama čaja. Do Kendija se lako dolazi iz autobusom iz Kolomba. Voziti se lokalnim autobusom je poseban doživljaj, nešto slično kao u Indiji.. Usput imate priliku da vidite par sela i fascinantnu prirodu ostrva. Kada stignete u Kendi, videćete da je to jedno jako lepo mesto. Veliko jezero se nalazi u sred grada, a na brdu iznad je hram sa ogromnom statuom Bude koja se vidi iz celog Kendija. Monsuni svake godine daju toliko vode ostrvu da ni jedan jedini delić zemlje ne može da bude druge boje osim zelene.


Sve je prekriveno raznim biljkama, palminim i banbusovim drvećem. Pored zadivljujucih hramova, možete da idete da vidite plantaže i fabrike čaja, da jašete slona kroz džunglu, da obiđete botaničke bašte (drvo kafe, čokolade, vanile, karanfilića, ananasa, bibera i jos mnogo toga) i upijete egzotične mirise, da obiđete sirotište slonova gde možete da ih hranite i da ih kupate.

Ako krenete na sever, prva stanica bi trebalo da vam bude Dambula, gde ćete videti najpoznatiji i najbolje očuvani kompleks hramova u pećini.


Pronađenih rezultata: 0

Sortiraj po
Filter
  • Odrasli

  • Deca