Šri Lanka

Šri Lanka - opis

ŠRI LANKA je jedna od sve popularnijih zemalja, nekima verovatno poznatija kao Cejlon. Šri Lanka je mesto gde se može videti osam lokacija iz bogatog svetskog nasleđa: Gala, Kendi, Sigirija, Anuradapuraja, Polonaruva, pećina-hram u Dambuli... Šri Lanka se smatra kolevkom budizma i razne relikvije ove religije čuvaju se i koriste u posebnim ceremonijama. Jedna od najpoznatijih je iznošenje svetog Budinog zuba iz hrama Dalada Maligava u Kendiju. Ceremoniju prati svečana procesija koja traje nekoliko dana i u kojoj učestvuje stotine slonova iz hramova, nacionalnih igrača, predvodnika i nosilaca znamenja.


Glavni grad Šri Lanke Kolombo i okolina, veoma su zanimljivi turistima koji žele da istraže svetske lepote. Najpopularnije istorijsko mesto Šri Lanke, direktno povezano sa budističkom kulturom, jeste Zlatni hram u Dambulii. Manastir-pećina u kojoj žive budistički monasi, prekrivena je predivnim muralima starim 2.000 godina koji opisuju život i vreme Bude. Ovi hramovi takođe sadrže kolekciju od 157 statua Bude u različitim veličinama i pozama, uključujući i statuu Bude u ležećem položaju koja je visoka 15 metara i freske živih boja na zidovima i plafonu, što ih čini najvećom drevnom oslikanom površinom na svetu.

Posetite jedno od brojnih parnih kupatila u Kolombu i počastite se ajurvedskom masažom i legendarnim širondara tretmanom, koji će vam izoštriti čula a istovremeno osvežiti, umiriti i opustiti telo, um i dušu. Za parove koji vole avanturu, tu je noćni voz duž egzotične južne obale Šri Lanke koja polako postaje letovalište za radoznale svetske putnike istančanog ukusa.


Pronađenih rezultata: 0

Sortiraj po
Filter
  • Odrasli

  • Deca

Odraslih: 2

Dana: 13 / Noći: 11

Avion

20-03-2024

01-04-2024

  • cena po osobi

    Precizan obračun cena se vrši u postupku rezervacije do koje se dolazi klikom na polje Izračunaj / Rezerviši.

    od 1349 €

  • ukupna cena

    od 2698 €

Izračunaj / Rezerviši Uporedi
Opis smeštaja:

Smeštaj Šri Lanka

Hotel 2** (prema lokalnoj kategorizaciji) je smeštajni objekat koji raspolaže dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Svaka soba je klimatizovana i ima sopstveni TWC. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak). Tačno ime hotela biće potvrđeno po formiranju grupe, a najkasnije 2 nedelje pred put.

Prikaži više Prikaži manje