Kušadasi

Kušadasi - opis

Kušadasi je primorski grad u Turskoj i veoma popularno letovalište na obali Egejskog mora. Nekada malo ribarsko naselje, Kušadasi je danas stecište turista iz Velike Britanije, Irske, zemalja Beneluksa i bivše Jugoslavije. Prema popisu grad broji 50000 stanovnika, dok za vreme letnje sezone, u Kušadasiju boravi do milion turista.
Tokom vekova grad je bio poznat kao Neopolis, Novi efes i Scala Nuova. U antičko doba, na mestu današnjeg Kušadasija, nalazio se antički grad Neopolis, koji je bio pod upravom jednog od najsnažnijih gradova Sredozemlja, Efesa.


Savremeni naziv grad dobija po poluostrvu na izlasku iz centra grada, koje je pre spajanja sa sprudom bio ostrvo. Naziv je zapravo kovanica od dve reči: ostrvo (turski ada) i ptica (turski Kus). Spomenuto poluostrvo dominira pogledom, ako se Kušadasiju prilazi sa mora, ili ako se isto preleće avionom. Na poluostrvu nalaze se utvrđenje, svetionik i mali zoološki vrt.

24 kilometra južno od Kušadasija nalazi se nacionalni park, iz koga se pruža pogled ka susednoj Grčkoj i ostrvu Samos. U okolini Kušadasija nalaze se antički gradovi Efes (18 km), Didim, Prijena i Milet.

Kušadasi krasi sedam predivnih plaža, nacionalni park, mnogobrojni restorani, turski barovi do kojih lako možete doći malim autobusima-dolmušima. Sam centar grada je dinamičan, pun različitih mesta za izlaske dok se van grada nalazi veliki broj hotela i plaža u mirnom okruženju.


Pronađenih rezultata: 19

Izaberi broj rezultata
Sortiraj po
Filter
  • Odrasli

  • Deca

Odraslih: 2

Dana: 13 / Noći: 10

Avion

29-05-2024

10-06-2024

  • cena po osobi

    Precizan obračun cena se vrši u postupku rezervacije do koje se dolazi klikom na polje Izračunaj / Rezerviši.

    od 438 €

  • ukupna cena

    od 876 €

Izračunaj / Rezerviši Uporedi
Opis smeštaja:

- 15% POPUSTA uključeno u cenu
- GRATIS smeštaj za dete do 7 godina

Položaj: Nalazi se u blizini Ladies Beach plaže, 3km od centra Kušadasija.
Adresa hotela: Kadınlar Denizi, Mahallesi, Celal Atik Sk. No:15, 09400 Kuşadası/Aydın, Turkey
Sadržaj: bazen, bar, besplatan Wi Fi u lobiju, sefovi na recepciji (uz doplatu).
Smeštaj: Sve sobe imaju kupatilo, telefon, TV, klimu, fen, balkon.
Standardna soba: za max. 4 osobe; dva standardna ležaja ili francuski ležaj i pomoćni ležajevi.
Usluga: Usluga u hotelu je najam, noćenje s doručkom ili polupansion (kontinentalni doručak, večera švedski sto). U maju i oktobru večera se služi u obližnjem hotelu Asena, udaljenom 500m.
Plaža: Udaljen je 100m od Ladies Beach plaže. Suncobrani i ležaljke se doplaćuju.

www.ponzhotelkusadasi.com

Prikaži više Prikaži manje