Vesti

  • 28-08-2014

Plaža na kojoj nije dozvoljeno praviti selfi

Od kako su se pojavili telefoni s kamerama, mnogi ljudi ne mogu ni da zamisle da provedu odmor a da bar jednom ne naprave “selfi“. Međutim, na jednoj plaži u Francuskoj to neće moći da urade.

  • 11-08-2014

Beograd i Niš nekada su bili deo trase Orijent expresa

Svi smo čuli za legendarni Orijent ekpres. Neku su gledali filmove, a neki čitali knjige u kojima su se obično dešavali misteriozni zločini sa neverovatnim zapletima i uzbudljivim romansama. Najpoznatije delo je roman Agate Kristi, Ubistvo u Orijent ekspresu. Još jedan dobro poznati roman je Voz za Istanbul autora Grejama Grina.

  • 01-08-2014

Sunčanica - kako je prepoznati i kako reagovati

Sunčanica nastaje izlaganjem glave i potiljka visokoj temperaturi. Koristeći krv kao rashladnu tečnost pri visokim temperaturama, telo prvenstveno štiti najvažnije organe - kao što je mozak.

  • 28-07-2014

Šta je važno znati kada živa pređe 30C

Leto koje je pred nama mnogi će iskoristiti za putovanje, a oni koji ostaju u gradu vodiće bitku sa užarenim asfaltom i visokim temperaturama. Uz ove trikove možemo vam olakšati preživljavanje dana u kojima će temperatura biti iznad 30C.

  • 27-07-2014

Njeno veličanstvo - Turska baklava

Kada kažemo baklave pomislimo prvo na Tursku. Pravimo ovaj specijalitet i u balkanskim zemljama, ali nisu potpuno iste. Kako se pravi prava turska baklava, koji su joj osnovni sastojci i o još nekim stvarima, govori Mustafa Karligom, generalni direktor Baklava Carstva u centru Beograda.

  • 22-07-2014

Dokumenta potrebna za putovanje autom van Srbije

Spremate se za odlazak na odmor van zemlje. Imate pasoš? I vaš četvorotočkaš mora da ima svoja dokumenta. Vama je potrebna međunarodna vozačka dozvola, a njemu zeleni karton.

  • 18-07-2014

Polihrono - mesto u kome letuje i Novak Đoković

Na svim domaćim portalima osvanula je vest daje novopečeni bračni par Đoković trenutno u Grčkoj, tačnije u mestu Polihrono. Letovanje u ovom mestu je zaista pristupačno i dostupno svima.

  • 12-07-2014

Zanimljiva razglednica Beograda

Ovaj video je ovih dana najlepša razglednica Beograda. Na Youtube ju je postavio Dušan Stojančević, koji u opisu snimka otrkiva da mu je za njenu izradu bilo potrebno 60 dana i više od 20.000 fotografija. Sve zajedno više od 500 gigabajta podataka.