Dubai 7 noći

Opis

MOGUĆNOST ONLINE REZERVACIJE!

Ujedinjeni Arapski Emirati jesu federacija sedam emirata smeštenih na jugoistoku Arapskog poluostrva u jugozapadnoj Aziji, sa izlaskom na Persijski zaliv, i graniče sa Omanom i Saudijskom Arabijom. UAE se sastoji od sedam država, nazvanih emirati: Dubai, Abu Dabi, Ajman, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah, Umm al-Quwain.


Praktično svaki emirat ima svoju vladu i autonomiju na ravni privrede, ekonomije i prava koji se razlikuju u svakom emiratu. Glavni i ujedno drugi po veličini grad je Abu Dabi. Temperature su veoma visoke tokom leta (od maja do oktobra meseca) i mogu da dostignu i do 49°C u unutrašnjosti zemlje, dok su priobalni delovi pošteđeni veoma visokih temperatura i imaju veći procenat vlažnosti vazduha. Prijatna klima preovlađuje tokom ostatka godine sa temperaturama između 20 i 35°C.
Svakako najpoznatiji od svih 7 Ujedinjenih Arapskih Emirata je Dubai. Otkad je Šeik Maktum odlučio da novac zarađen od nafte preusmeri i uloži u turizam, Dubai doživljava konstantan napredak i danas, sa čuvenom Džumeira plažom, raznovrsnim šoping centrima, autentičnim arapskim bazarima, modernim oblakoderima, predstavlja pravu turističku oazu usred pustinje. Grad je podeljen u dva dela: Deira na severu i Bur Dubai na jugu. Posebnu draž ovoj destinaciji daje kontrast izmedu ultra modernog sa jedne strane i drevnog i tradicionalnog sa druge.

COVID USLOVI!


Periodi

Periodi:

Pronađenih rezultata: 0

Sortiraj po
Filter
  • Odrasli

  • Deca