Krstarenje Volgom 2020 - St.Peterburg - Moskva

Opis

Rusija Jedna od najpopularnijih destinacija na svetu. Privlači svake godine milione turista iz celog sveta svojom lepotom, prelepim građevinama i fenomenalnim mestima za zabavu i nezaboravan provod.
Moskva je prestonica Rusije, moderna metropola, prepuna carske istorije i arhitektonske raskoši. Osnovana 1147. godine od strane princa Jurija Dolgorukog, danas Moskva predstavlja jedan od najvažnijih svetsih gradova sa populacijom od preko 10 miliona stanovnika. Naselje zanatlija i trgovaca, u 15. veku postaje glavni grad Rusije. Premeštanjem ruske prestonice u St.Petersburg 1712. godine, postaje druga prestonica. Broji preko 13 miliona stanovnika, zauzima površinu od 1.000 km2 . Smeštena je na 7 brežuljaka.
Uglič Osnovan 1148. godine, Ugljič je jedan od najvoljenijih gradova stare Rusije. Prelep je pogled na grad sa reke Volge, sa koje se na horizontu vide Crkva Vaskrsenja i Crkva Svetog Jovana. Krajem 16. Veka carica Marija Naga, sedma žena Ivana Groznog, živela je u egzilu u Ugljičkom Kremlju. U dvorištu Kremlja nastradao je carević Dmitrij i na tom mestu je podignuta Crkva Svetog Mučenika Dimitrija, gde se i danas nalazi. U okviru Kremlja ce nalazi i najstarije zdanje u Ugljiču - Palata carevića Dmitrija.

MOGUĆNOST ONLINE REZERVACIJA - INFO



Jaroslavlj, grad sa preko od 600.000 stanovnika, koji leži na obe obale Volge, predstavlja važnu luku na Volgi. Grad je u XI veku osnovao princ Jaroslav Mudri, a i danas se mogu videti mnogobrojni vredni spomenici koji svedoče o njegovoj bogatoj prošlosti. Posebno su značajni veličanstveni Spaso-Preobaženski manastirski kompleks iz 13. veka, grupa Sabornih crkava iz 17 veka, elegantna Rotonda, ostaci drevnog trgovačkog centra. Verovatno i najlepša je Crkva Ilije Proroka, koja se nalazi na centralnom gradskom trgu. Freske na zidovima i svodovima crkve predstavljaju pravi muzej staroruskog slikarstva.

 

Ostrvo Kiži Bajkovito ostrvo Kiži se nalazi na severnom kraju jezera Onjega, drugom po veličini u Evropi i jednom od najčistijih na svetu. U njemu ima oko 1650 ostrva i ostrvaca. Čuven je Arhitektonski muzej na otvorenom, sa desetinom objekata, prikupljenih iz različitih oblasti Rusije, složeni tako da prikazuju rusku prošlost. Kiži je pravi praznik za oči. Crkva Preobraženja, sa 22 kupole, pravo je remek-delo ruske crkvene arhitekture. Sagradjena je bez ijednog eksera ili komada gvozdja, isključivo uz pomoć sekire i dleta.
Mandogri Verhnie Mandrogi je obnovljeno rusko selo. Nalazi na levoj obali reke Svir koja povezuje najveća evropska jezera, Ladoga i Onjega.
St. Peterburg, jedan od najlepših gradova na svetu, broji oko 5 miliona stanovnika, nalazi se na obali Finskog zaliva, delti reke Neve. Kroz grad prolazi 65 kanala na kojima se nalazi 45 ostrva. U periodu od 1712 - 1918. godine bio je glavni grad Rusije.

 


Periodi

Periodi:

Pronađenih rezultata: 0

Sortiraj po
Filter
  • Odrasli

  • Deca