Amuljani - autobuski, sopstveni prevoz

Opis

Postoji mnogo ostrvaca uz obalu Halkidikija, ali samo jedno je trajno naseljeno. Amuljani se nalazi na oko 2km od obale Atosa, nasuprot luke Tripiti i letovališta Uranopolis. Vožnja feribotom do Amuljanija traje svega petnaest minuta. Oko 350 ljudi je stalno naseljeno na ostrvu Amuljani veličine oko 4.5 km2 i nalazi se na oko 130km od Soluna. Hiljade posetilaca dolaze svake godine da uživaju u pejzažima ovog prelepog ostrva i opuste se na peskovitim zalivima koji su karakteristika Amuljanija (ime se prevodi kao „fini pesak“), gde su glavna zanimanja meštana turizam i ribolov. U mestu Amuljiani postoji nekoliko taverni i ribljih restorana, lep smeštaj i par barova, minimarketa i radnji. Izolovani zalivi su idealni za one koji traže odmor bez gužve i buke, iako ih je teško naći prazne u jeku sezone. Glavne plaže su Alikes, Agios Georgios, Megali Ammos i Karagatsia. Većina je peskovita sa po nekim kamenom, a ima i mnogo drugih manjih zaliva, do kojih je lako doći mrežom puteva i staza kroz plantaže maslina. Nakon obilaska plaža na ostrvu Amuljani možete otići na izlet brodom do nenaseljenih ostrva koje se nalaze u blizini i to Gajduronisi (ostrvo magaraca na grčkom), Tigani (tiganj na grčkom) i Pontiki (miš na grčkom), i da uživate u kupanju u smaragdnim vodama Egeja.

MOGUĆNOST ONLINE REZERVACIJA - INFO


Amuljani će vam se učiniti kao raj na zemlji gde možete biti bezbrižni i opušteni. Ovo ostrvo je idealna kombinacija sitnog zlatastog peska, mora boje akvamarina i bujne vegetacije. Idilične uvale su najbolji izbor za ljubitelje mira i tišine, dok su veće plaže za porodice, kao i za ljubitelje vodenh sportova. Najbolja varijanta je ipak da posetite sve plaže ostrva, čak i da dođete do onih koje su najskrivenije i ne toliko pristupačne.
Na Amuljaniju možete probati svežu ribu i specijalitete grčke kuhinje. Restorani pružaju kvalitetnu hranu sa najvišim standardima i higijenom, kvalitetnu i brzu uslugu i sve to u prijateljskom okruženju. Posetioci mogu da uživaju u pogledu, ispijajući kafu na plaži Alikes ili Sveti Đorđe, a u večernjim časovima, ukoliko žele da uživaju u zvuku talasa, veče mogu provesti u nekom od obližnjih barova. Na ostrvu postoje apoteka, javni telefoni, prodavnice, oprema za ribolov, motocikli i kvadovi za iznajmljivanje, benzinska pumpa, bankomat kod hotela Sunrise. Na ostrvu nema policijske stanice kao ni banke (prva banka je u Jerisosu).

 


Slični aranžmani

Periodi

Periodi:

Pronađenih rezultata: 0

Sortiraj po
Filter
  • Odrasli

  • Deca