Lefkada - sopstveni prevoz

Opis

MOGUĆNOST ONLINE REZERVACIJE!

LEFKADA je ostrvo jonskog arhipelaga, nalazi se južno od Krfa i severoistočno od Kefalonije, a sa kontinentalnim delom Grčke je povezana pokretnim mostom. Lefkadu sa razlogom zovu ostrvom boja: bela boja stena, šljunka i peska po kojima je ostrvo i dobilo ime (lefko-belo); nijanse plave boje mora koje se mogu uporediti samo sa morima dalekih, egzotičnih destinacija; zelenilo...
NIDRI je turističko mesto smešteno na jugoistoku Lefkade, u prirodnoj luci, okruženo bujnim zelenilom, koji je istovremeno i najpopularniji turistički centar na ostrvu. Nasuprot njemu se nalaze ostrva Skorpios, Skorpidi, Maduri, Sparti i, nešto dalje, Meganisi. Iz Nidrija polaze brodići koji vode do svih navedenih ostrva. Taverne nude tradicionalna grčka jela, a u restoranima možete probati i italijansku kuhinju. Ukoliko volite kupovinu, Nidri je pravo mesto za vas - radnje su otvorene do ponoći - od ponedeljka do subote, a u glavnoj sezoni i nedeljom.
LIGIA Malo ribarsko mesto, udaljeno oko 5 km od glavnog grada Lefkas. Samo mesto krasi mala ribarska luka, šetalište koje se prostire duž celog mesta, šljunkovite plaže u zagrljaju tirkizno plavog mora i mnoštvo taverni i ribljih restorana koji će Vam zasigurno upotpuniti doživljaj i odmor.
VASILIKI je jedno od omiljenih letovališta na Lefkadi, smešteno u zalivu na južnoj strani ostrva. Udaljeno je 37 km jugozapadno od grada Lefkada i danas ima oko 400 stalnih stanovnika. Ovo nekada primorsko selo, izraslo je u lepo letovalište okruženo zelenilom. Čitav krajolik je planinski, a obronci okolnih planina spuštaju se praktično do ivice mora.Vasiliki ima simpatično šetalište uz obalu, ispunjeno brojnim restoranima i tavernama sa prelepim baštama u kojima vlada romantična atmosfera. Šetalište se pruža uz marinu prepunu ribarskih čamaca, odakle svakog jutra isplovljava veliki broj meštana ka otvorenom moru.Plaža naselja je dugačka, šljunkovita, dok u okolini ima i dosta drugih manjih plaža i uvala. Zbog toplog vetra koji duva svakodnevno, Vasiliki spada u jedno od najboljih mesta za windsurfing u Grčkoj i na čitavom Mediteranu, pa ovde možete videti veliki broj jedriličara.

COVID USLOVI!


Slični aranžmani

Periodi

Periodi:

Pronađenih rezultata: 0

Sortiraj po
Filter
  • Odrasli

  • Deca