Slovenija

Slovenija - opis

SLOVENIJA je jedina zemlja u Evropi koja kombinuje Alpe, Mediteran, Panonske ravnice i krš. Njen krajolik je uvek iznenađenje. Tako možete gledati more, a onda se okrenuti u drugom pravcu i ugledati visoke planine. Ukoliko krenete šumama, možete videti zelene ravnice ispod sebe. Sa brdskih visoravni pogled se pruža na klisure reka. Ova blizina suprotnosti i kontrasta je i obeležje zemlje.
U Sloveniji još uvek možete hodati kroz netaknute šume ili gledati sazrevanje grožđa na najstarijoj lozi na svetu. Možete čuti legende o medvedima i jesti šumskih plodova koje ste sami ubrali prilikom šetnje. Ovde ste deo prirode. Slovenija ima brojne lokacije posebnih prirodnih interesa, sa karakteristikama sva četiri glavna područja: Alpa, Mediterana, krša i Panonske ravnice.


Ona takođe ima mnoštvo raznovrsne arhitekture i urbanog dizajna. Možete se zaista osećati kao kod kuće u gradovima Slovenije. Slovenija je zemlja prirode, koja nudi velike mogućnosti za aktivni odmor. Visoko kvalitetan smeštaj garantuje ugodan boravak. Slovenija je pogodna za letnji odmor, zimski odmor ili kratki odmor za vikend.

Slovenija je poznata po izvrsnoj hrani i vinima. Prijateljski, gostoljubivi i pažljivi meštani će garantovati prijatan boravak.


Destinacije

Pronađenih rezultata: 3

Sortiraj po