Bazel / Miluz / Kolmar / Frajburg, individualno - AVION

Opis

SVAKODNEVNI POLASCI TOKOM CELE GODINE!
Bazel
je i glavni grad i najveće od tri naselja istoimenog Kantona Bazel-grad. Bazel je poseban zbog svog položaja na tromeđi Švajcarske sa Nemačkom i Francuskom, pa se gradska zona prostire kroz tri države. Bazel poseduje dobro očuvano staro gradsko jezgro sa brojnim crkvama, palatama, trgovima, fontanama, spomenicima. Pored toga grad ima i brojne velelepna upravna zdanja, brojne parkove, aleje, dugačak kej duž Rajne.
Miluz grad je u istočnoj Francuskoj. Nalazi se u regiji Alzas i departmanu Gornja Rajna. Znamenitosti grada: većnica iz 16. veka. Izgrađena je 1553 u rajnskom renesansnom stilu. Montanj je opisao većnicu kao prekrasnu palatu svu pozlaćenu. Poznata je po svojim slikama alegorija, radnička četvrt iz 19. veka, koja je bila insoirisana distriktima u Mančesteru, muzej automobilske industrije Miluza, rancuski nacionalni železnički muzej, elektropolis, muzej štampanog tekstila, botanička bašta i zoo-vrt.
Kolmar je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija koji se nalazi u francuskoj regiji Alzas. Prestonica alzaškog vina može se pohvaliti dobro očuvanim starim gradom, mnoštvom spomenika i muzeja. Ovde su i rođeni mnogi umetnici poput grafičara Martina Šongauera i skulptora Bartoldija, autora Kipa slobode u Njujorku. Zbog predivnih trgova, fontana i kanala nazivaju ga još i Malom Venecijom.
Frajburg je najtopliji grad Nemačke. Mada švarcvaldsko gorje praktično zadire u grad, upravo topao vetar sa planine Frajburgu donosi najtoplije letnje noći u zemlji – dvadesetak stepeni je sasvim dovoljno za tropski doživljaj Nemačke.


Slični aranžmani

Smene aranžmana - izaberite datum

Pronađenih rezultata: 1

Sortiraj po
Filter
  • Odrasli

  • Deca