Turska

Turska - opis

Alanja - Antalija - Belek - Kemer - Side - Kušadasi - Marmaris
Avionski paket aranžmani - Velika ponuda hotela 3*, 4* i 5* sa polupansionskom i all inclusive uslugom. U većini hotela smeštaj za jedno ili dvoje dece je GRATIS.

TURSKA
je država u jugozapadnoj Aziji. Glavni grad je Ankara.
Republika Turska je država koja se geografski prostire na dva kontinenta. Anadolija, azijski deo države, zauzima oko 97% površine Turske. Evropski deo koji se nalazi u istočnoj Trakiji zauzima oko 3% površine države.
Turska se nalazi na obalama Crnog, Mramornog, Egejskog i Sredozemnog mora, što je, svakako, čini zanimljivim turističkim odredištem. Na zapadu se graniči sa Grčkom i Bugarskom, na istoku sa Gruzijom, Jermenijom, Azerbejdžanom i Iranom, a na jugu sa Irakom i Sirijom. Sveukupne granice Turske dugačke su 9.850 km, od čega 7.200 km zauzimaju morske granice.


Osnivač i prvi predsednik Republike Turske je bio Mustafa Kemal Ataturk. Sve do 1922. godine današnja Turska je bila sedište Turskog, odnosno, Osmanlijskog carstva. Glavni grad je Ankara.
Zvanični jezik, kojim govori više od 90% stanovništva, je turski, dok su u upotrebi i kurdski, arapski i zazački. Turska je država sa sekularnim sistemom, što znači da je zagarantovana sloboda veroispovesti, iako je 99% stanovništva muslimanske vere.

Turska nacionalna avio kompanija Turkish airlines spada među najveće avio kompanije u Evropi a njen matični aerodrom Ataturk Istanbul spada među 40 najvećih na celom svetu.

Tursku nazivaju i Zemljom u raju. Sunce, more, planine i jezera nude turistima potpunu promenu i odmor od svakodnevnice i stresa. Većina mesta u Turskoj od aprila do oktobra ima idealnu klimu, zahvaljujući kojoj se možete opustiti na peskovitim plažama, ili uživati u prekrasnim planinskim predelima sa kristalno čistim jezerima.

Jedan odlazak u Tursku neće biti dovoljan da obiđete i spoznate sve čari ove zemlje, jer ćete svaki put otkrivati nešto novo za šta niste ni znali da postoji. Ljudi ove zemlje su izuzetno ljubazni i prisni.

Najposećenije turističke destinacije u Turskoj su: Antalija, Kemer, Belek, Side, Alanja, Fetije, Marmaris, Bodrum, Kušadasi i Istanbul.


Destinacije

Pronađenih rezultata: 16

Izaberi broj rezultata
Sortiraj po
Filter
  • Odrasli

  • Deca