Kipar 4 noci - Avion 2023.

Opis

Kipar je ostrvska država koja se nalazi u istočnom delu Sredozemnog mora, u neposrednoj blizini turske obale. Ostrvo je dugo bilo raskršće između Evrope, Azije i Afrike, a još uvek su prisutni mnogi tragovi drevnih civilizacija - rimske, vizantijske i venecijanske. Ima oko 885.000 stanovnika, a glavni grad je Nikozija. Ukupna dužina obale je 684 km. Po veličini, posle Sicilije i Sardinije, treće je ostrvo u Mediteranu koje godišnje poseti 2,4 miliona turista. Klima je mediteranska, sa 340 sunčanih dana godišnje, prosečnom letnjom temperaturom vazduha oko 37°C i mora 27°C, što ga čini najtoplijim ostrvom Mediterana. Sezona kupanja traje od maja do novembra.
Aja Napa je smeštena na jugoistočnoj obali Kipra, oko 40 km od Larnake, a u blizini rta Greko. Do sredine 70-ih godina prošlog veka Aja Napa je bila tek malo ribarsko naselje od 200 stanovnika, izgrađeno oko srednjovekovnog manastira. Danas je Aja Napa poznata po beskrajnim peščanim plažama, nestvarno tirkiznom moru i netaknutoj prirodi, a u toku zimskih meseci predstavlja pravu oazu mira.
Larnaka je smeštena na jugoistočnoj obali Kipra, 60 km je udaljena od glavnog grada ostrva – Nikozije. Pored grada nalazi se najveći međunarodni aerodrom Kipra.
Limasol je drugi po velicini grad na Kipru, posle Nikozije. Kosmopolitki grad, turistički centar sa dugim šetalištem pored mora i dinamičnim savremenim životom. U njemu se nalazi najveća i glavna luka Kipra.


Periodi

Periodi:

Pronađenih rezultata: 0

Sortiraj po
Filter
  • Odrasli

  • Deca