Kipar 7 noći - AVION 2023

Opis

Kipar je ostrvska država koja se nalazi u istočnom delu Sredozemnog mora, u neposrednoj blizini turske obale. Ostrvo je dugo bilo raskršće između Evrope, Azije i Afrike, a još uvek su prisutni mnogi tragovi drevnih civilizacija - rimske, vizantijske i venecijanske. Ima oko 885.000 stanovnika, a glavni grad je Nikozija. Ukupna dužina obale je 684 km. Po veličini, posle Sicilije i Sardinije, treće je ostrvo u Mediteranu koje godišnje poseti 2,4 miliona turista. Klima je mediteranska, sa 340 sunčanih dana godišnje, prosečnom letnjom temperaturom vazduha oko 37°C i mora 27°C, što ga čini najtoplijim ostrvom Mediterana. Sezona kupanja traje od maja do novembra.
Aja Napa je smeštena na jugoistočnoj obali Kipra, oko 40 km od Larnake, a u blizini rta Greko. Do sredine 70-ih godina prošlog veka Aja Napa je bila tek malo ribarsko naselje od 200 stanovnika, izgrađeno oko srednjovekovnog manastira. Danas je Aja Napa poznata po beskrajnim peščanim plažama, nestvarno tirkiznom moru i netaknutoj prirodi, a u toku zimskih meseci predstavlja pravu oazu mira.
Limasol je veliki turistički centar, sa dugim šetalištem u centru grada (Molos), pored samog mora. Obalom levo i desno od centra, kilometrima se niže bezbroj hotela i turističkih naselja. Ovde ste u prilici da uživate u dugim plažama sa pregršt fenomenalnih hotela i u starom delu grada gde lokalci igraju tavli i ispijaju kafu po ceo dan. Ovaj predivan gradić će zadovoljiti i najzahtevnije turiste.
Larnaka je prelep grad smešten na jugoistočnoj obali Kipra. Šetalište Finikudes (Finikoudes) je najpoznatiji deo grada i omiljen među turistima. Počinje kod marine a završava se srednjovekovnom tvrđavom. Poseban šarm daje mu niz palmi koje se prostiru duž cele avenije Athenon. Sa jedne strane šetališta nalazi se istoimena peščana plaža, dok druga strana obiluje kafićima, barovima, restoranima, klubovima, hotelima, prodavnicama suvenira… Zahvaljujući brojnim sadržajima, promenada Finikudes je idealno mesto kako za dnevne šetnje, tako i za večernje izlaske.


Periodi

Periodi:

Pronađenih rezultata: 0

Sortiraj po
Filter
  • Odrasli

  • Deca