Kušadasi i Čanakale - AUTOBUS

Opis

KUŠADASI je primorski grad sa oko pedeset hiljada stanovnika. Nalazi se na obali Egejskog mora, nedaleko od grada Izmira, a nasuprot Grčkog ostrva Samos. Kušadasi u prevodu znači „ostrvo ptica“. Simbol grada je drevna tvrđava iz XV veka koja se nalazi na Golubijem ostrvu, pored gradske plaže. Nekada je grad bio značajno gusarsko uporište. Pečat Kušadasiju su dali mnogi narodi i osvajači: Grci, Persijanci, Rimljani, Vizantijci, o čemu svedoče mnogi arheološki ostaci oko samog grada. Grad zauzima prostor površine 10 km, izvanredno je povezan „dolmušima“ – minibusevima, koji su vrlo jeftini i polaze na svakih par minuta.
ČANAKALE je grad i luka u Turskoj, u istoimenoj provinciji, na južnoj azijskoj obali Dardanela. Severni deo moreuza Dardaneli usmeren je ka Mramornom moru, a južni ka Egeju i Mediteranu. Nalazi se blizu drevnog grada Troje i drugi je grad u Turskoj koji se nalazi na dva kontinenta, pored Istanbula. Ranije je grad bio poznat pod imenom Kale-I Sultaniye, a Grci su ga nazivali Dardanelia.

MOGUĆNOST ONLINE REZERVACIJE!


VAŽNO!! Srbija i Turska od 14. maja uzajamno priznaju sertifikate o vakcinaciji
Građani Srbije i Turske moći će da putuju između dve zemlje od 14. maja, na osnovu dogovora o uzajamnom priznavanju sertifikata o vakcinaciji protiv Kovida-19.
Građanima dve zemlje će biti omogućen ulazak na teritoriju druge države bez testa i primene mere karantina ukoliko imaju sertifikat o vakcinaciji izdat od strane nadležnih organa Srbije, odnosno Turske.

VAŽNO - Ulazak u Tursku - online formular
Počev od 15.03. svi putnici koji putuju u Tursku biće u obavezi da popune online formular u roku od 72 sata pred putovanje na sajtu: https://register.health.gov.tr

Popunjen formular je neophodno sačuvati na svom mobilnom telefonu ili odštampati. Podsećamo da je za ulazak u Republiku Tursku neophodan negativan PCR test ne stariji od 72 sata od trenutka putovanja ili brzi antigenski test ne stariji od 48 sati od trenutka putovanja.

- Obavezno je nošenje zaštitnih maski na aerodromu, tokom trajanja leta u avionu kao i u prevoznom sredstvu na transferu na destinaciji (autobus, minibus, taxi vozilo). Na pasoškoj kontroli putnici su obavezni da skinu masku radi potvrde identiteta. Na pojedinim aerodromima se vrši beskontaktno merenje temperature pre ulaska u avion.

- Avio kompanija neće prihvatiti na let putnika koji je COVID pozitivan. U slučaju da se na destinaciji utvrdi da je putnik COVID pozitivan agencija će takvom putniku o njegovom trošku organizovati prevoz i preduzeti sve druge mere kako bi se putnik zbrinuo.


Slični aranžmani

Periodi

Periodi:

Pronađenih rezultata: 0

Sortiraj po
Filter
  • Odrasli

  • Deca