Doha - AVION

Opis

Mesto u kojem živi luksuz
DRŽAVLJANI SRBIJE VIZU ZA KATAR DOBIJAJU PO SLETANJU U DOHU
Katar
 se nalazi u Persijskom zalivu. Glavni, a ujedno i najveći grad je Doha. Površina zemlje je svega 11.000 km kvadratnih. Zemlja ima oko 2 miliona stanovnika.Za zemlju koja je do pre 30-tak godina bila obično ribarsko selo u pustinji, gdje su ljudi živeli od ribolova, Katar se razvio neverovatnom brzinom. Muzeji, hoteli, tržni centri, sportske dvorane….samo su deo onoga šta se može pronaći ovde. Razlog ovom ubrzanom razvoju Katar duguje nalazištima nafte.
Šta posetiti u Dohi:
Najveće znamenitosti grada su Vladina palata, izgrađena 1969 na isušenom zemljištu uz more, Trg sa tornjem sa satom, Souk - orijentalna tržnica i ultramoderni Muzej islamske umetnosti podignut 2008. na ostrvu u zalivu, koji je projektovao američki arhitekt kineskog porijekla I. M. Pei.

MOGUĆNOST ONLINE REZERVACIJA - INFO


U parku MIA na obali Dohe, zgrada muzeja se izdvaja kao arhitektonski dragulj. Kada ste unutra, videćete remek-dela islamske umetnosti, uključujući metal, keramiku, nakit, drvo, tekstil i staklo, sakupljane sa tri kontinenta koji datiraju iz 7. do 19. veka. Zatim Pearl – biser grada, vestacko ostrvo u obliku ostriga….vožnja po peščanim dinama, shoping u brojnim prodavnicama poznatih svetskih kreatora.


Periodi

Periodi:

Pronađenih rezultata: 0

Sortiraj po
Filter
  • Odrasli

  • Deca