Evia - autobuski, sopstveni prevoz

Opis

Evia (Evija ili Eubeja) je najveće ostrvo u Egejskom moru i drugo po velečini grčko ostrvo (odmah posle Krita). Glavni grad ostrva Halkis, nalazi se na središnjem delu ostrva i povezan je mostom sa kopnenim delom Grčke i udaljen je od Atine oko 90km.
Pefki - napoznatije i najomoljenije letovalište kod naših turista na drugom po veličini grčkom ostrvu Evia, nalazi se na oko 60 kilometara od Volosa (oko 50 kilometara Volos-Glifa (mala luka), vožnja trajektom (20-30 minuta), oko 10 kilometara Agiokampos (mala luka na severu Evije) - Pefki). Na sevrozapadu Evije, nalazi se Lutra (u prevodu sa Grčkog, banja) Edipsos najpoznatija, a ujedno i najstarija banja u Grčkoj. Najpoznatija je po preko 80 termalnih izvor na plaži i u samom moru, koji dostižu temperaturu od 35 – 85 stepeni.
Edipsos je lepo uredjen gradić, smešten izmedju bujnog zelenila i tirkiznih voda evijskog zaliva, na 10km od luke Agiokampos. Izuzetnost ovom letovalištu daju i termalni lekoviti izvori, sa temperaturom vode od 34 do 70 stepeni, koji izviru iz dubina od 3000m i ulivaju se neposredno u Egejsko more. Zbog svojih lekovitih karakteristika, mineralni izvori Edipsosa poznati su još iz antičkog vremena. U bližoj i daljoj prošlosti, mnoge poznate ličnosti posećivale su ovo mesto, od filozofa Aristotela i Careva Adrijana i Marka Aurelija, pa do Srpskog kralja Petra I Karađorđevića, zatim Vinstona Čerčila, Marije Kalas, Aristotela Onazisa i mnogih drugih.

MOGUĆNOST ONLINE REZERVACIJA - INFO



Danas je Edipsos moderno letovalište, koje posetiocima nudi izuzetnu priliku da uživaju u kombinaciji banjskog i morskog turizma. Ima dobro razvijenu turističku infrastrukturu: mnogobrojne hotele, vile sa studijima i apartmanima, spa centre, restorane, taverne, restorane brze hrane, poslastičarnice, igrališta za decu, lokalnu pijacu i brojne prodavnice i super markete. U samom Edipsosu postoje dve uže plaže sa mešavinom peska i šljunka. Prva se proteže duž centra mesta i podeljena je na tri dela, a druga je plaža na samim termalnim izvorima, gde voda izvire iz stena i uliva se direktno u more. U neposrednoj blizini (2km) se nalazi i oko 3km dugačka peščana plaža mestašceta Agios Nikolaos. Zbog svoje raznovrsnosti, ovo letovalište rado posećuju kako porodice sa decom, starije osobe, tako i mladji i aktivniji gosti.

 


Slični aranžmani

Periodi

Periodi:

Pronađenih rezultata: 0

Sortiraj po
Filter
  • Odrasli

  • Deca