Nea Vrasna

Nea Vrasna - opis

NEA VRASNA je relativno novo letovalište na području severne Grčke, smešteno tačno između Asprovalte (samo 500 metara udaljena) i Stavrosa (6km), a sa kojima je povezana širokom peščanom plažom. Mesto je malo i pogodno za odmor u pravom smislu te reči jer ga ne odlikuju prekomerna vreva, buka i gužva. Raspolaže sa nekoliko mega marketa (izmedju ostalog i "Lidl"), tavernama, pekarama, a u samom centru kao i u svakom turističkom mestu, kafićima i buticima. Solun je udaljen na samo sat vremena vožnje, kao i "Vodeni svet" kome se podjednako raduju i deca i odrasli.


Nea Vrasna pripada porodici grčkih letovališta koja se nalaze nedaleko od gradića Vrasna. Stara Vrasna sagrađena je u podnožju planine Kerdilia, a samo 2 kilometra dalje, na obali nastala su moderna turistička naselja Vrasna Paralia i Nea Vrasna. Legenda kaže da je ime dobila po vojskovođi Vrasidasu, koji je tu osnovao logor pre čuvene bitka sa Atinjanima. Danas ovde živi svega 2500 stanovnika koji uglavnom zarađuju baveći se turizmom, pa su zato uvek nasmejani i predusretljivi prema turistima.

Sama Nea Vrasna nije mnogo veliko mesto. Prostire se svega par kilometara u dužinu, u nekoliko širokih, paralelnih ulica u kojima se nalaze moderne kuće i apartmani, uglavnom novije gradnje. Krasi je prelepo, popločano šetalište koje se proteže duž obale, fontane, sadržaji za decu, prodavnice sa suvenirima i garderobom, kao i simpatični riblji restorani, poslastičarnice i kafići. Uglavnom je sve podređeno porodičnom odmoru, pa ga pre svega preporučujemo turistima koji su željni mira i dobrog sna.

Plaža
Zaliv Strimonikos u kom se nalazi i Nea Vrasna , poznat je po deset kilometara dugačkoj peščanoj obali, koja se prostire od Asprovalte, preko Vrasne pa sve do Stavrosa. Gradska plaža u samom mestu je izuzetno široka, negde čak i po 100 metara, pa svakako garantuje odsustvo gužve čak i u sezoni. Nagrađivana je nekoliko puta Plavom zastavicom Evropske Unije, a svakodnevno se čisti i uređuje. Kupanje u toplom, azurno-plavo Egejskom moru predstavlja poseban doživljaj pošto se dno može videti čak i kada otplivate dvadesetak metara od obale.

Ukoliko ste željni avanture i istraživanja posetite plažu u obližnjoj Asprovalti na kojoj se možete oprobati u svim vrstama sportova na vodi, ili skoknite do mestašca Olimpijade, čiju peskovitu obalu grle zelene, šumovite planine.

Izleti i atrakcije
Nea Vrasna nudi turistima mogućnost velikog broja izleta. Ukoliko Vam kupanje i izležavanje na suncu dosadi sa lokalnim turističkim agencijama krenite put Soluna, koji je udaljen samo nekih sat vremena vožnje, obiđite manastire Meteora, Svetu Goru, posetite Waterland ili uživajte u čarima nezaboravnih grčkih večeri. Odvojite jedan dan za odlazak do Kavale, glavnog grada istoimene oblasti i mesta značajnog za sve Grke, zbog svoje bogate istorije. Ukoliko želite nezaboravne fotografije sa letovanja i predivan pogleda na ceo zaliv popnite sa na vidikovac u Stavrosu. Zbog male udaljenosti, do njega možete stići čak i taksijem, a prizor koji se pruža sa brda je magičan, posebno u večernjim satima.

U samom mestu Nea Vrasna, tačnije u selu stara Vrasna, nalaze se ostaci stare kule građene još u vizantijsko doba. Preptostavlja se da su izgradnju još u V veku počeli Atinjani i da je nekada na ovom mestu ležala tvrđava sa dvospratnim kulama, a da su kasniji osvajači pridodali zvonik. Za ljubitelje životinja i prirode, a posebno decu atraktivna je i poseta obližnjoj ergeli konja i mini zoo parku Ipokamos.


Gradovi

Pronađenih rezultata: 1

Sortiraj po
Filter
  • Odrasli

  • Deca

Odraslih: 2

Dana: 11 / Noći: 10

Sopstveni prevoz

23-05-2024

02-06-2024

  • cena po osobi

    Precizan obračun cena se vrši u postupku rezervacije do koje se dolazi klikom na polje Izračunaj / Rezerviši.

    od 75 €

  • ukupna cena

    od 150 €

Izračunaj / Rezerviši Uporedi
Opis smeštaja:

Lokacija: Nalazi se oko 100 m od centra i  plaže.
Opis: Vila raspolaže dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim studijima, kao i četvorokrevetnim, petokrevetnim i šestokrevetnim, dupleks apartmanima ( dve prostorije ) koji se nalaze na visokom prizemlju i I spratu vile. U četvorokrevetnim studijima se nalaze dva francuska ležaja, a u trokrevetnim studijima jedan francuski ležaj i jedan singl ležaj. Dupleks apartmani imaju dve odvojene spavaće prostorije. Svaka smeštajna jedinica ima kompletno opremljenu čajnu kuhinju u okviru sobe, kupatilo (tuš/WC), TV i terasu. Takođe, smeštajne jedinice raspolažu klima uređajem čije se korišćenje doplaćuje na licu mesta (7 € dnevno po smeštajnoj jedinici). Ova doplata nije obavezna. Vila ima besplatan Wi-Fi internet. Vila nema peškire.

* Lokaciju vile možete pogledati na linku NEA VRASNA - APARTMANI

Prikaži više Prikaži manje