Ofrynio Beach - sopstveni prevoz

Opis

Ofrynio Beach je udaljen od Soluna oko 100 km istočno, od Kavale oko 60 km zapadno, a od Asprovalte samo 26 km. Još 1923. godine ovde su se naselili stanovnici istoimenog mesta Ofrynio u Maloj Aziji, koje se nalazilo samo 8 km od Troje. Kada su odatle izbegli, uspeli su da nađu gotovo identično mesto na kome će da se nastane, na samo 3 km od obale mora, u podnožju planine Pageo. Ofrynio Beach danas ima nešto više od 1000 stanovnika koji se uglavnom bave turizmom, poljoprivredom i ribolovom. Ovo mesto poznato je po uzgajanju badema, maslina, grožđa, ali i po rakiji “tsipouro” (cipuro). Kristalno plavo more i široka duga plaža prekrivena belim peskom i šljunkom, odlike su plaže Ofrynio (stari naziv - Tuzla) gde možete uživati u kupanju ili u ispijanju kafe ispod suncobrana. Za ručak ili večernji izlazak izaberite neki od ribljih restorana ili tradicionalnih grčkih taverni, uz obavezan cipuro ili uzo kao aperitiv. Ono što ne treba da propustite u Ofriniju je Trg Svetog Đorđa, omiljeno mesto meštana za druženje i ispijanje kafe u kafićima sa prijateljima. A kada ste već tu, kupite lokalne proizvode, ciporo, masline i bademe, po kojima je ovo mesto poznato.

MOGUĆNOST ONLINE REZERVACIJA - INFO


Prodavnice, supermarketi kao i raznovrsna ponuda smeštaja u hotelima i apartmanima, učiniće Vaš boravak još potpunijim i omogućiti da ovde pronađete sve sto želite za Vaš idealan odmor. Ukoliko Vam treba destinacija koja je dovoljno blizu, a još uvek ne obiluje srpskim turistima, na pravom ste mestu! Ovo turističko mesto nije oduvek krasila samo prirodna lepota, naime ovo je mesto i istorijskog značaja. Na zapadnom kraju plaže nalaze se ostaci vizantijske tvrđave Hristopolisa, izgrađene na ruševinama antičkog Iona, grada sa devet saobraćajnica, koji je kasnije postao luka grada Amfipolisa. Prema starim zapisima, veruje se da je iz drevnog Iona krenula flota Aleksandra Velikog u osvajačke pohode. Ovde možete posetiti i antički Amfipolis sa veoma dragocenim muzejem i statuom lava napravljenim od mermera, koji se nalazio na starom mostu Strimon. Za one koji vole uživanje u prirodi u blizini su pećina Alistrati i kanjon reke Agitis. Takođe, od obale se uspinju staze ka planini Pageo, koja je poznata po tome što su Atinjani ovde iskopavali zlato, tako da se ovde mogu videti i rudnici iz doba Tukidida i Aleksandra Velikog.
U toku letnjih meseci, u blizini obale se organizuju kulturne manifestacije, pozorišne predstave i muzički događaji. Plaža u Ofryniu je duga, široka i prostrana, a prekrivena je belim peskom i šljunkom. Pogodna je za porodice sa malom decom zbog plitke vode, a takođe je stecište mladih jer poseduje veliki broj popularnih beach barova


Slični aranžmani

Periodi

Periodi:

Pronađenih rezultata: 0

Sortiraj po
Filter
  • Odrasli

  • Deca