Perućac - Zepter Vila Drina

Opis

COVID USLOVI!

Bajina Bašta je grad u zapadnoj Srbiji, na desnoj obali reke Drine, ispod planine Tare, u zlatiborskom okrugu. Nalazi se na nadmorskoj visini od 257 metara a klima je umereno kontinentalna. Značajan je centar turizma Srbije. Istorijski i arheološki spisi kažu da je naseljena već 7000 godina, a najstarije naselje na ovom prostoru potiče iz ranog neolita. Ovaj prostor se u rimskom periodu nalazio u sklopu Ilirije, a kasnije u sklopu Dalmacije, ali tokom čitavog srednjeg veka ostao je u sastavu srpske srednjovekovne države. Stoga se u Bajinoj Bašti mogu videti tragovi iz praistorijskog perioda, ostaci antičke kulture, kao i značajan srednjovekovni kulturno-istorijski spomenik, manastir Rača.
Hotel Vila Drina smešten je u Perućcu, na 12,5 km od Bajine Bašte, na 21 km od Mokre Gore i na 30 km od Zlatibora. još interesantnijim. Nacionalni park Tara udaljen je 28 km, a Aerodrom Beograd 160 km. Parking u okviru objekta može se besplatno koristiti.

MOGUĆNOST ONLINE REZERVACIJE!


Perućac je udaljeno od Bajine Bašta 12,5 km. Najpoznatije je po HE Bajina Bašta odnosno po jezeru koje je napravljeno zarad ove hidroelektrane. U samom naselju postoji nekoliko kafića, restorana, vila „Perućac“ i restoran „Vrelo“.
Tu je i lepo uređena plaža sa bazenima za decu, tuševima, kabinama za presvlačenje i prelepim restoranom. Izuzev kupanja, gosti mogu da pecaju, voze se brodom, iznajme kanu ili pedalinu, spuštaju se čamcima Drinom.

 


Periodi

Periodi:

Pronađenih rezultata: 0

Sortiraj po
Filter
  • Odrasli

  • Deca