Perućac - Zepter Vila Drina

Opis

Bajina Bašta je grad u zapadnoj Srbiji, na desnoj obali reke Drine, ispod planine Tare, u zlatiborskom okrugu. Nalazi se na nadmorskoj visini od 257 metara a klima je umereno kontinentalna. Značajan je centar turizma Srbije. Istorijski i arheološki spisi kažu da je naseljena već 7000 godina, a najstarije naselje na ovom prostoru potiče iz ranog neolita. Ovaj prostor se u rimskom periodu nalazio u sklopu Ilirije, a kasnije u sklopu Dalmacije, ali tokom čitavog srednjeg veka ostao je u sastavu srpske srednjovekovne države. Stoga se u Bajinoj Bašti mogu videti tragovi iz praistorijskog perioda, ostaci antičke kulture, kao i značajan srednjovekovni kulturno-istorijski spomenik, manastir Rača.

Hotel Vila Drina smešten je u Perućcu, na 12,5 km od Bajine Bašte, na 21 km od Mokre Gore i na 30 km od Zlatibora. još interesantnijim. Nacionalni park Tara udaljen je 28 km, a Aerodrom Beograd 160 km. Parking u okviru objekta može se besplatno koristiti.


Perućac je udaljeno od Bajine Bašta 12,5 km. Najpoznatije je po HE Bajina Bašta odnosno po jezeru koje je napravljeno zarad ove hidroelektrane. U samom naselju postoji nekoliko kafića, restorana, vila „Perućac“ i restoran „Vrelo“.
Tu je i lepo uređena plaža sa bazenima za decu, tuševima, kabinama za presvlačenje i prelepim restoranom. Izuzev kupanja, gosti mogu da pecaju, voze se brodom, iznajme kanu ili pedalinu, spuštaju se čamcima Drinom.

 


Slični aranžmani

Periodi

Periodi: April 2021 / Oktobar 2021
1/4 - 31/10

Pronađenih rezultata: 1

Sortiraj po
Filter
  • Odrasli

  • Deca