Vrnjačka banja - Zepter hotel

Opis

COVID USLOVI!

Prednost banjskog turizma je u tome što se banje mogu posećivati i leti i zimi. Bogate kulturno – istorijskim spomenicima, različitim manifestacijama i prirodnim motivima, one su podjedanako privlačne turistima u svako doba godine. Banje su pogodne, kako za odmor i rekreaciju, tako i za prevenciju i rehabilitaciju posetilaca u kombinaciji sa wellnes i spa centrima, u kojima gosti mogu uživati u masažama, hidromasažama, saunama, kupanju u bazenima sa termalnom vodom, đakuziju…
Na celokupnoj teritoriji Srbije registrovano je oko 300 termomineralnih izvora. Zavisno od geografskog položaja, klime, neke banje su se komercijalno izdvojile, uz razvijeniju infrastrukturu, pa boravak u njima pruža osećaj kao da ste u evropskim metropolama. Nasuprot njima, neka banjska lečilišta su oaze mira, daleko od gradske gužve, u prirodnom netaknutom okruženju.

MOGUĆNOST ONLINE REZERVACIJE!


Vrnjačka banja se nalazi u centralnom delu Srbije, 200 km južno od Beograda. Smeštena je na obroncima planine Goč i u dolinama Vrnjačke i Lipovačke reke. Zavisno od položaja pojedinih delova naselja nadmorska visina Vrnjačke banje se kreće od 220 do 300 m. U Vrnjačku banju se može doći magistralnim putem Beograd-Kraljevo i auto-putem Beograd-Niš-Skoplje, preko Pojata. Vrnjačka banja raspolaže sa sedam mineralnih izvora, od kojih se četiri koriste za balneološku terapiju. “Topla voda”, jedinstvena po tome što ima temperaturu ljudskog tela (36,5°C), ubraja se u red ugljeno-kiselih homeotermi i koristi se za piće i kupanje. Hladne mineralne vode “Snežnik” (17°C), “Jezero” (27°C) i “Slatina”(14°C) pripadaju grupi alkalnih zemno-alkalnih akrotopega. U ovoj banji se leče: šećerna bolest, oboljenja pankreasa, oboljenja organa za varenje, reumatske bolesti, posttraumatska stanja, hronična ginekološka oboljenja i sterilitet.


Periodi

Periodi:

Pronađenih rezultata: 0

Sortiraj po
Filter
  • Odrasli

  • Deca