Bansko

Bansko - opis

BANSKO je romantičan i idiličan gradić sagrađen u starom balkanskom arhitektonskom stilu. Predstavlja jedinstveno arhitektonsko i prostorno rešenje koje svojim izgledom oponaša tradicionalan izgled starih bugarskih varoši sa katakteristčnim planinskim kućicama od drveta, uskim kaldrmisanim ulicama malim slikovitim trgovima,crkvama i mehanama.

Najpopularniji i najkvalitetniji ski centar u jugoistočnoj Evropi. Slikovit i autentičan planinski gradić u jugozapadnom delu Bugarske, Bansko je smešten na obodu planine Pirin 155 km udaljen od glavnog grada Bugarske Sofije 300km od Niša i 540km od Beograda. Planina Pirin spada u red svetskih prirodnih dobara pod zaštitom UNESCO-a. Kvalitetno uređene staze i moderna infrastruktura čine Bansko najkvalitetnijim ski centrom u Bugarskoj.


Sezona skijanja traje od polovine decembra do sredine aprila a snežni pokrivač dostiže srednju visinu od 143cm.Skijalište se prostire od 960m-2600m.n.v.Bansko ima preko 70 km staza opremljenim brojnim topovima za veštački sneg. Skijalište čine dve oblasti :Čalin Valog(1.100-1.600m) i Šiligranika (1.700-2.600m),od grada udaljene oko 10km. Sa gradom ih povezuje moderna gondola koja je za 20 minuta vožnje skijaše dovodi do srca skijališta. Najčuvenija je ski staza Tomba crne kategorije sa dužinom od preko 2,5km,a nezaboravan događaj predstavlja neprekidan spust u dužini od 16km od vrha Todorka do početne stanice.

.


Gradovi

Pronađenih rezultata: 0

Sortiraj po
Filter
  • Odrasli

  • Deca

Odraslih: 2

Dana: 1 / Noći: 1

Sopstveni prevoz

01-12-2021

21-12-2021

  • cena po osobi

    Precizan obračun cena se vrši u postupku rezervacije do koje se dolazi klikom na polje Izračunaj / Rezerviši.

    od 28 €

  • ukupna cena

    od 56 €

Izračunaj / Rezerviši Uporedi
Opis smeštaja:

Lokacija: Hotel Casa Karina se nalazi 200 m od gondole, 800 m od starog grada
Hotelska ponuda: Hotel poseduje restoran, zatvoreni bazen, spa centar, saunu, masaže, parno kupatilo, fitnes salu, sef i krevetac za bebu (uz doplatu), internet.
Sobe: Sve sobe i studiji poseduju sopstveno kupatilo (tuš/WC), TV. Studiji i apartmani imaju mini kuhinju.
Studiji: jedna spavaća soba sa dva standardna kreveta i pomoćnim krevetom. Apartmani: jedna spavaća soba sa dva standardna kreveta i dnevni boravak sa dvosedom na razvlačenje. Apartmani za 5 osoba: dve spavaće sobe sa dva standardna kreveta i dnevni boravak sa dvosedom na razvlačenje.
Usluga: polupansion (doručak i večera švedski sto)

www.bansko-casakarina.com

Prikaži više Prikaži manje