Zanzibar

Zanzibar - opis

Veruje se da su Zanzibar pre 4.000 godina prvi naselili Bantu crnci, pa je tako i dobio ime.
Zanzibar u prevodu znači "zemlja crnaca". Bavili su se lovom i ribolovom, sve do pojave prvih trgovaca pomoraca, dosta vekova kasnije. Počeli su da pristižu prvo Arapi, a za njima i trgovci iz Persije i Indije, jer se Zanzibar nalazio na veoma važnom pomorskom putu koji je spajao Rimsko carstvo sa Indijom i Kinom. Sve do dolaska Vaska de Game, lokalno stanovništvo bilo je slobodno. Čuveni moreplovac je sa sobom doveo Portugalce, koji su uskoro pokorili Zanzibar i učinili ga svojom kolonijom. Istorija je pisala svoje stranice, pa su posle Portugalaca ovim ostrvom zavladali sultani koji su ostali do velike revolucije, 1964. U međuvremenu, došlo je do cvetanja i robovlasničkog perioda, najmračnijeg u istoriji ovog naroda.


Za njegov završetak izborili su se Britanci, koji su krajem 19. veka, najkraćim ratom u istoriji, učinili Zanzibar svojim protektoratom. Rat je trajao samo 40 minuta i zapisan je u Ginisovoj knjizi rekorda. Velika revolucija postala je najkrvavija ikada viđena na tim prostorima. Za nekoliko dana ubijeno je 17.000 Arapa i Indijaca, a mnogi drugi proterani su i njihova zemlja je konfiskovana. Izborivši se za svoju slobodu, Zanzibar je konačno postao čist i nezavisan. A nekoliko meseci kasnije, zajedno sa zemljom Tanganjikom, ušao je u sastav države Tanzanije.

 


Pronađenih rezultata: 1

Sortiraj po
Filter
  • Odrasli

  • Deca

Odraslih: 2

Dana: 12 / Noći: 10

Avion

06-07-2024

17-07-2024

  • cena po osobi

    Precizan obračun cena se vrši u postupku rezervacije do koje se dolazi klikom na polje Izračunaj / Rezerviši.

    od 1490 €

  • ukupna cena

    od 2980 €

Izračunaj / Rezerviši Uporedi
Opis smeštaja:

Hotel   3* u Dohi
Hotel sa 3* u Dohi je smeštajni objekat koji raspolaže dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak). Ime hotela biće potvrđeno po formiranju grupe, a najkasnije 2 nedelje pred put.

Prikaži više Prikaži manje